Tidligere diktator Jean-Claude «Baby Doc» Duvalier ble pågrepet av politi på et luksushotell i hovedstaden Port-au-Prince tirsdag kveld norsk tid.

Tidligere på dagen opplyste offisielle kilder at han skal avhøres for anklager om å ha stjålet fra statskassen under sin regjeringstid i Haiti.

- Han vil bli avhørt og stilles til rådighet for rettsvesenet, sier en offisiell tjenestemann, som ønsker å være anonym, til Reuters.

Duvalier, som styrte Haiti med jernhånd i 15 år fram til han ble tvunget ut av landet i 1986, ankom Haiti på et uventet og overraskende besøk søndag.

Menneskerettighetsorganisasjoner krever at Duvalier straffeforfølges for angivelig å ha torturert og drept tusenvis av mennesker på 1970- og 1980-tallet, melder BBC. I tillegg anklages han for underslag av statskassen.

Duvalier hevder han har returnert til hjemlandet for å bistå folket sitt med problemene som har oppstått i kjølvannet av fjorårets jordskjelv, som krevde over 300.000 menneskeliv.

Duvalier var bare 19 år gammel da han overtok som president etter faren François «Papa Doc» Duvalier. Faren styrte Haiti siden 1957.