Gå til sidens hovedinnhold

Baby overkjørt av lastebil

Babyen (1) på gårdstunet ble overkjørt av en lastebil og døde.

16. mai i fjor kjørte 32-åringen på ei 15 måneder gammel jente, fordi han iføge tiltalen «ikke var tilstrekkelig varsom».

I Oslo tingrett ble han denne uken dømt til 90 dager fengsel for brudd på arbeidsmiljø- og vegtrafikkloven - samtidig som han ble frikjent på punktet om «uaktsomhet».

Ulykken skjedde på Sagene i Oslo. Den vesle jenta ble raskt sendt til Ullevål universitetssykehus, men livet stod ikke til å redde .

Dårlig sikt
Hun hadde akkurat lært å gå og hadde beveget seg noen få skritt fra moren, da det fatale sammenstøtet fant sted.

Vitner fortalte i retten at vindusrutene på lastebilen var møkkete - og at vindusspylerne ikke virket. Siderutene skal ha hatt mørkt - og ulovlig - filter mot sol, heter det i dommen.

Bilen etterlot ingen bremsespor og skal ha kjørt svært sakte. Selv forklarte sjåføren at han ikke skjønte noe var galt før han merket en «dump» under det ene hjulet - og hørte skrik.

Hastverk
Retten anser «hastverk» som eneste grunn til at sjåføren ikke bremset helt ned før han tok den skjebnesvangre svingen.

Retten valgte å se bort fra at mannen hadde mistet retten til å kjøre bil når de vurderte punktet om uaktsomhet: «Tap av førerrett betyr etter rettens oppfatning ikke at en sjåfør automatisk må karakteriseres som uaktsom i et hvert tilfelle», heter det.

Det er ikke klart hvorvidt dommen blir anket.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis