Gå til sidens hovedinnhold

- Både kjærlighet og penger i Norge

Radiokjendis Madeleine Cederstrøm mener det er flere gode grunner til at svensker bør komme hit.

(iOslo.no) Tidligere talkdronning i P4, Madeleine Cederstrøm, synes svenskene i Norge har all grunn til å helle litt ekstra champagne i glassene etter iOslo.nos oppslag om at söta bror er blitt polska bror.

20 år gamle Nicklas Sivertsen, som jobber i sportsbutikken XXL, bekreftet inntrykket overfor iOslo.no.

- Er svenskene de nye polakkene i Oslo?

- Ikke noe galt!
- Ja, det kan man godt si. Alle unge svensker kommer hit for å jobbe, for så å dra utenlands. Her tjener man gode penger, sier han til iOslo.no.

Madeleine Cederstrøm mener det absolutt ikke er noe annet enn positivt å bli sammenlignet med polakker:

- Det er ikke noe galt i å være polakk! Hva er det vi forbinder med polakker? Det er folk som jobber steinhardt, folk som er pålitelige, skryter hun.

Stolt av sammenligningen
- Så du ble ikke fornærmet?

- Tvert imot, det er jo ikke fornærmende, det er en hedersbetegnelse, sier en glad Cederstrøm med latter i stemmen.

23 år har gått siden den snakkesallige svensken labbet over grensen for å starte et nytt liv. Og kjærligheten, den finner man i Norge:

- Jeg kom til Norge i 1985, på grunn av kjærligheten. Mange kommer jo fordi de har norske kjærester. Her kan man få både kjærlighet og penger. Jeg tror også at norske gutter har et spesielt forhold til «Malin på Saltkråkan»...

- Dere er flinke!
Cederstrøm applauderer de unge svenskene som jobber i Oslo.

- Stå på, dere er flinke! Jeg synes det er «jättebra». Ta Norge og nordmenn som de er, sier hun.

Det er ikke lenge siden hun fikk fyken fra P4 etter å ha snakket meget fritt om norsk asylpolitikk i en sending den 28. oktober. Det provoserte programlederen noe veldig at norske medier ikke skrev om kurdiske irakere som fikk avslag på søknaden om asyl i Norge.

P4-sjefene hoppet i taket over innslaget, kalte henne inn på teppet, sa hun blandet kortene og truet med oppsigelse. Madeleine Cederström ba i stedet om å få sluttpakke i stedet.

- Savner lytterne
Men den som tror Madde ligger og gråter i en fjellheim, tar skrekkelig feil:

Hun har ennå ikke bestemt seg for hvilken jobb hun skal satse på videre, men bekrefter overfor iOslo.no at hun har «en rekke kontakter».

- Jeg savner mine lyttere. Og hvis noen av dem vil kontakte meg, kan du gjerne publisere min nye epost-adresse: Madde@byavis.no.

Les flere nyheter på iOslo.no

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album