Gå til sidens hovedinnhold

Bagdad tryggere enn New York

Fersk statistikk viser at det begås færre drap i Bagdad enn i amerikanske byer som New York, Chicago, Los Angeles og Washington D.C.

Det skriver den amerikanske avisen New York Post og viser til fersk statistikk fra den amerikanske hæren.

Omfattende plyndring etter at USA styrtet Iraks diktator Saddam Hussein har bidratt til at Bagdad har vært sett på som en av verdens farligste byer.

Nå viser nye tall fra hærens 1. infanteridivisjon at tallet på drap og andre lovbrudd i Bagdad har gått dramatisk ned de siste tre månedene.

Målt i forhold til innbyggertallet var det i oktober færre drap i Bagdad enn i både New York, Chicago, Los Angeles og Washington D.C, skriver avisen.

Bush-administrasjonen tolker disse tallene dit hen at ro og orden er i ferd med å etablere seg i Irak, takket være den amerikanske invasjonen.

Ifølge hæren skjedde det 92 drap i Bagdad i juli. I august falt tallet til 75, i september til 54 og til oktober til 24. Bagdad har fem millioner innbyggere.

Til sammenligning var det 52 drap I New York i juli. I august ble 51 drap registrert, i september 52 og i oktober 45 drap. New York har åtte millioner innbyggere.

- Dersom disse tallene stemmer, viser de at det systemet vi innførte for fire måneder siden for å utvikle en politistyrke basert på prinsipper om et fritt og demokratisk samfunn, nå begynner å virke, sier Bernard Kerik, tidligere politimann i New York, som selv har vært i Bagdad for å bygge opp igjen politiet.

Statistikken omfatter ikke det som kalles politiske angrep på amerikanske og allierte soldater.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere