Gå til sidens hovedinnhold

- Balotelli gjør meg forbannet

Liverpool-spissen skapte reaksjoner.

WEST BROMWICH - LIVERPOOL 0-0:

Italienske Mario Balotelli har blitt stemplet som en gedigen flopp i Liverpool, men lørdag fikk spissen en sjelden sjanse fra start.

Balotelli startet på topp mot West Bromwich Albion på The Hawthorns, stedet der han som Manchester City-spiller scoret sine to første mål.

- Forbannet
Opptredenen lørdag var imidlertid ikke mye å juble for og Balotelli fikk til svært lite til som spiss. Italieneren sto mye stille og involverte seg lite i spillet, spesielt i første omgang. Det fikk ekspertene til å reagere.

- Balotelli gjør meg forbannet. Han prøver ikke å komme seg inn i boksen. Han løper ikke og viser ikke aggressivitet. Han bruker heller ikke styrken sin, han bare venter på å få ballen. Han er nødt til å jobbe for harde livet på topp. De gangene han få ballen, kan han skape noe, fordi han har talent, men han er nødt til å løpe mer, sa TV 2s Trevor Morley.

Heller ikke Alexander Schau lot seg imponere.

- Det han driver med her er vondt for ham, vondt for Liverpool og vondt for fansen. Balotelli er en fin, snill gutt, med noen gode ideer, men ingenting går hans vei nå. Det er helt dødt, sa TV 2-profilen.

Liverpool-spissen gikk målløs av banen i det 75. minutt.

- Mistet gnisten
Det var imidlertid ikke bare Balotelli som slet lørdag. I løpet av første omgang hadde ingen av lagene et eneste skudd på mål.

Gjestene fra Beatles-byen hadde ballen klart mest, men skapte lite. Før pause var et Steven Gerrard-frispark den eneste farligheten.

- Det virker som Liverpool og Brendan Rodgers har mistet gnisten og ikke ha mer å spille for, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker i pausen.

Også han fyrte av noen gloser mot Balotellis innsats.

- Rodgers' gambling med Balotelli slår dårlig ut, igjen. Liverpool er dårligere med Balotelli på banen. Det har vi sett gang etter gang.

Våknet til liv
I andre omgang ble det litt mer action og Liverpool skjerpet seg. Kampens første store sjanse kom etter 56 minutters spill og den var gedigen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Philippe Coutinho skjøt fra rundt 15 meter og keeper Boaz Myhill ga en retur. Jordan Henderson kom på den, men fra tre meter klarte Myhill igjen å stoppe avslutningen. God keeperspill av veteranen.

Unge Jordon Ibe spilte en bra kamp for de røde og i det 64. minutt var han svært nær ved å gi bortelaget ledelsen. Vingen stormet mot mål og klinket kula i tverrliggeren. Her var keeper Myhill utspilt.

Like etter var WBA farlig frampå ved Liverpool-fødte Callum McManaman. Den tidligere Wigan-spilleren kom seg rundt på kanten og slo inn. Martin Skrtel bommet på klareringen og James Morrison kastet seg fram og headet mot mål, men på streken sto Dejan Lovren og reddet.

Kroaten spilte en sjeldent god kamp i forsvar for de røde.

Liverpool-press
Liverpool trykket på for et vinnermål de siste minuttene og dominerte stort, men laget fra Merseyside slet med å skape det helt store.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Det ble mye nesten og en del dårlig presisjon i de siste pasningene, selv om WBA nesten ble presset helt inn i eget mål en periode.

Vertene hadde også sine farligheter og to minutter før slutt danset McManaman seg forbi Skrtel og avsluttet mot nærmeste hjørne. Bare en god beinparade av Simon Mignolet hindret en sen scoring.

Mål ble det imidlertid ikke i noen ender av banen og dermed måtte lagene ta til takke med ett poeng hver.

Kommentarer til denne saken