Gå til sidens hovedinnhold

- Balotelli har et stykke opp til meg

Kjetil Rekdal er imponert, men ikke overbegeistret.

Italia er blant de første europeiske landslagene som kan begynne å øve inn sambarytmene foran neste års VM i Brasil.

De asurblå kvalifiserte seg nemlig for mesterskapet da Tsjekkia ble slått 2-1 i Torino tirsdag kveld.

Det avgjørende målet satte Mario Balotelli i nettet fra straffemerket, slik han har gjort så mange ganger før.

- Sterke tall
AC Milan-spilleren har faktisk aldri bommet på et straffespark i en seniorkamp. I løpet av sin korte karriere har Balotelli scoret på 20 straffespark av 20 mulige, ifølge Opta Paolo.

Kjetil Rekdal, som står bak det mest berømte sparket i norsk fotballhistorie da han senket Brasil fra 11 meter i 1998, er imponert, men mener Balotelli fortsatt har litt å gå på.

- Det er sterke tall. De beste straffeskytterne ligger på ni av ti. Jeg hadde 26 på rad i Vålerenga, så han har et stykke opp dit ennå, smiler Rekdal lurt til Nettavisen.

Til slutt innrømmer imidlertid Rekdal at han har bommet på straffe for Vålerenga, men det er en kamp han ikke regner med.

- Det var i en showkamp mot Liverpool i 2000. Jeg gikk fram og bestemte meg for å chippe, og ballen havnet rett i armene til Sander Westerveld, men den regner jeg ikke med. Det var bare en showkamp.

HTML EMBED

- Aldri skutt over eller utenfor
Mario Balotelli, som forlot Manchester City til fordel for AC Milan i vinter, har sin særegne måte å skyte straffer på. Italieneren stopper gjerne opp i tilløpet og venter på at keeperen skal gjøre den første bevegelsen. Så plasserer han ballen i motsatt hjørnet.

Kjetil Rekdal mener det ikke finnes noen fasit for hva som er den beste måten å skyte straffer på.

- Alle har sin måte. Noen finter keeper, noen skyter høyt, noen lavt, noen tar rennafart. Det finnes ingen fasit. Kunsten er å skyte straffer så hardt og velplassert at keeperen ikke tar den selv om han går riktig vei.

- Jeg har aldri skutt over eller utenfor på straffe, legger Rekdal til.

- Hvor mye psyke og hvor mye ferdighet ligger i bunn når man tar straffe i VM, Premier League eller Serie A?

- Det er sparket som er viktig. Keeperen skal ikke ha mulighet til å ta det hvis han går riktig vei. Det er bare sparket som bestemmer om det blir mål eller ikke.

Og for dem som lurte: Mario Balotelli har faktisk bommet på straffe på trening:

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken