Gå til sidens hovedinnhold

Balotelli og Milan i førersetet

Storklubben tok et langt steg mot Champions League.

Italienske Milan gjestet tirsdag nederlandske PSV i mesterligaens 4. kvalifiseringsrunde. Med 1-1 har italienerne et godt tak på avansement.

Allerede i løpet av kampens første minutter hadde begge lag fått sine muligheter. For vertene sløste både Tim Matavz og Adam Maher avslutninger utenfor mål.

I føringen
Til tross for at nederlenderne skapte de farligste sjansene i åpningen, var det Milan som fikk uttelling. Umarkerte Stephan El Shaarawy headet et innlegg fra Ignazio Abate i nettet etter et kvarter spilt.

Utover i kampen dabbet antall sjanser noe av, men kampen var likevel underholdende og svingte fram og tilbake. Det var derfor ikke ufortjent at PSV fikk sin utligning i 2. omgang.

Jeffrey Bruma avsluttet fra langt hold og Christian Abbiati klarte ikke å unngå retur. Tim Matavz takket for muligheten og headet ballen i mål.

Med uavgjort er Milan klart mest fornøyd. De har hjemmefansen i ryggen når returoppgjøret spilles om en uke.

Sterk, spansk seier
Real Sociedad besøkte Lyon. Etter at Antoine Griezmann hadde sendt baskerne i føringen på et lekkert brassespark, økte Haris Seferovic til 2-0 like etter pause. Da hjalp det ikke franskmennene noe særlig at Milan Bisevac fikk rødt kort med et kvarter igjen å spille.

Sociedad får dermed, i likhet med Milan, et godt utgangspunkt før returoppgjøret på hjemmebane.

Russiske Zenit må kun gjennom en transportetappe for å sikre avansement neste uke. Roman Sjirokov scoret tre mål i deres 4-1-seier borte mot portugisiske Pacos Ferreira.

Viktoria Plzen vant 3-1 hjemme mot Maribor, mens kasakhstanske Shakhter slo noe overraskende skotske Celtic 2-0. (©NTB)

Kommentarer til denne saken