Gå til sidens hovedinnhold

Banket mor (79) for penger

Den 54-årige sønnen likte dårlig å måtte gå til mor for å be om pengene sine.

(iBergen.no) Det kostet ham 60 dager i fengsel, etter at Bergen tingrett avsa dom mot ham fredag.

Besøksforbud
Den sterkt alkoholiserte 54-åringen oppsøkte moren hjemme da han ville ha penger. Hun hadde kontroll over sønnens økonomi og bankkort, slik at han måtte be henne om penger. Mor og sønn hadde ikke det aller beste forhold. Tidligere har politiet ilagt mannen besøksforbud mot sin 79 år gamle mor.

Pengetiggingen utviklet seg i voldelig retning da han skubbet moren i gulvet. Moren ga ham en ørefik, som ble besvart med et kraftig slag med flat hånd i kvinnens ansikt. Overfallet resulterte i at politiet nok en gang måtte utstede besøksforbud for mannen.

Truet broren med drap
Også første gang han fikk forbud mot å oppsøke moren var foranledningen at 54-åringen rablet i fylla. Sammen med broren så han en fotballkamp i stuen hos moren. Brødrene begynte å krangle, og snart drapstruet mannen sin bror før han gikk ut på kjøkkenet og hentet to kniver. Moren avverget videre katastrofe da hun fratok sønnen knivene og kastet ham på dør.

En uke etter dukket han opp på døren til moren om kvelden. Den eldre kvinnen ville ikke slippe inn sønnen, noe som utløste rabiat oppførsel i gangen. Etter vill sparking i døren, knusing av en rute og ringing på diverse dørklokker, satte han seg i naboens barnevogn. Den stupfulle mannen måtte forlate bygningen med uforettet sak.

- Ikke mishandling
Bergen tingrett fant det uholdbart at 54-åringen gikk til voldsangrep på en svakere person, men mente det ikke bare preg av mishandling. Derimot mente dommerne det var straffskjerpende at han truet med å knivstikke sin bror, for deretter å hente to kniver.

54-åringen, som har sittet i varetekt siden 26. september, må belage seg på mer tid bak murene. Retten dømte ham til 90 dagers fengsel, hvorav 60 av dem må sones. De 37 dagene han allerede har sittet i varetekt blir trukket fra soningstiden.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene