Gå til sidens hovedinnhold

Banket mor og far

En 38 år gammel mann ble i romjulen dømt til 75 dagers fengsel for vold og trusler mot sin egen familie.

Bergen Tingrett fant ham blant annet skyldig i å ha sparket og slått sin mor i hodet, og drapstruet kvinnen som han har barn med.

Det var i september i fjor at mannen gikk til angrep på sin mor fordi hun blandet seg inn i et bilsalg han og søsteren hans forhandlet om. 38-åringen ble så sint på sin mor at han sparket henne i øret, løftet henne etter halsen, for så å slå henne i ryggen.

Krangel om barnet
Nøyaktig to måneder senere opptod det en konflikt mellom den dømte, og kvinnen mannen har barn sammen med. Krangelen handlet om hvem som skulle ha barnet i julen. Moren har den daglige omsorgen for barnet.

Etter at hun hadde gitt beskjed om at det ikke ble aktuelt for ham å ha barnet i julen, rant begeret over for mannen. Han kom da med en rekke trusler over telefonen.

Blant annet truet han med referanser til hendelsene i et tidligere drap: « Det som Trond Ramsland har gjort er bare barnemat i forhold til det jeg skal gjøre! Du får bare vente og se!» Denne dagen kom det 25 anrop fra 38-åringen, mens hun var i kirken der hun deltok i en barnedåp.

Sparket faren
2. juledag gikk mannen til angrep på sin far. Han sparket ham i hodet og på kroppen. Retten finner ikke mye formidlende i denne saken.

De mener det er et mønster hos mannen at han i diskusjoner med sine nærmeste tyr til trusler og voldshandlinger hvis diskusjonen blir «tapt».

Derfor dømte de mannen til 75 dagers fengsel.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken