Gå til sidens hovedinnhold

Banktoppen vant igjen

DnB Nor-sjef Rune Bjerke vant ankesaken mot tidligere investeringspartnere.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

- Det er helt for jævlig å tape saken begrunnet i årsakssammenhenger, sier saksøker Olav Hygen i Takeoff Investments til NA24, rett etter at han har blitt forkynt nederlaget.

NA24 - din næringslivsavis

Vant igjen
Tidligere har DnB Nor-sjef Rune Bjerke, Agder Energi-sjef Tom Nysted og fire andre partnere vunnet i Oslo tingrett. Saken ble anket til lagmannsretten.

Mandag kom dommen hvor partnerne vant igjen. Erstatningssøksmålet kom fra tidligere investeringskompanjonger som følte seg lurt av Bjerke & Co.

Les også: Banktoppens mareritt

Anken
Anken mot makkerne gikk i korthet ut på at investeringsselskapet Investco Partners angivelig skulle ha gitt gale og ufullstendige opplysninger ved en emisjon i 2002. Selskapet, partnere, og en luftig selskapsportefølje ble verdsatt til mellom 60-70 millioner kroner.

På bakgrunn i denne verdifastsettelsen ble saksøker Olav Hygen og Lars Gjerde invitert til en emisjon på fem millioner kroner i selskapet.

I den ferske dommen festes det ikke lit til saksøkerne, og saksøkerne ville investert uansett, heter det.

Stridens kjerne
Saksøkerne mener det forelå mangelfulle opplysninger da de spyttet penger i selskapet. De hevder porteføljen med elleve selskaper og partneren med Bjerke og Nysted i spissen var og er helt uten verdi.

- Aksjene er i dag verdiløse, noe de også var på emisjonstidspunktet, sa advokat Geir Hungnes, som representer investor Hygen til NA24.

Les også: - Bjerkes verdi var lik null

Ifølge saksøkerne ble partnerverdien verdsatt til et par titalls millioner. De skulle bidra med kompetanse og kaste glans over prosjektene. Men bare to var på kontoret, selv om Tom Nysted, Kjell Simonsen, og Lars Kleivan hevet 100.000 kroner i lønn hver måned. Leif Kleivan og Knut Ischasen var de to siste makkerne i operasjonen.

Helt feil
Advokat Jørn Uggerud som representerte de saksøkte sa at saksøkerne ikke har skjønt mye til forretningsfilosofien ved å sette partnerverdien til null kroner.

- Partnerne var grunnleggende for konseptet. Dette gjelder strategi utvikling, restrukturering, organisasjonsutvikling, og resultatorientert organisasjonsledelse, sa han.

Informasjonssjef Eivind Grønstad i DnB Nor sier til NA24 at Bjerke ikke er tilgjengelig for kommentar mandag.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin