Gå til sidens hovedinnhold

Barca, Liverpool, Chelsea eller Arsenal?

Denne brassen er brennhet.

Willian Borges da Silva heter han og etter alle solemerker gråt gutten da han ble født den 9. august i 1988.

Men fra barnetårer i Ribeirão Pires, Brasil, for over 22 år siden, er det nå gledestårer den ettertraktede angrepsspilleren er eksponent for.

For det skulle vise seg at brasilianeren hadde et stort talent på fotballbanen. Et talent som nå har fått storklubbene til å sikle og vifte med sjekkheftet.

Det er først og fremst takket være glimrende spill i årets utgave av Mesterligaen at Willian har vakt oppsikt og det ligger i kortene at 22-åringen flytter på seg i sommer.

Følg Manchester United - Chelsea og Sjakhtar Donetsk - Barcelona i Nettavisens livesenter fra 20.45.

- Perfekt for Arsenal
Liverpool skal være interessert. Chelsea skal være interessert. Barcelona skal være interessert. Arsenal skal være interessert. Og det er sikkert også en bråte andre klubber som ønsker å slå kloa i brassen.

- Willian ville vært perfekt for Arsenal. Jeg kjenner ham godt fra Brasil og han har en helt unik vinnermentalitet, sier Arsenal-spiller Denilson om landsmannen.

- Jeg har hørt at Chelsea er interessert, men jeg tror måten han spiller på også kunne passet godt inn i vårt lag, sier den defensive midtbanespilleren.

Denilson er imidlertid bare én av mange stjernespillere som har fått muligheten til å spille med Willian. Sjakhtar Donetsk-spilleren har nemlig mange stjernevenner.

- Jeg spilte med Anderson (Man Utd) på U17-landslaget og Arsenals Denilson på U20-landslaget. Jeg har også spilt sammen med Alexandre Pato (Milan), Marcelo (Real Madrid), Jo (Manchester City) og David Luiz (Chelsea). Luiz var i en klasse for seg. Helt vanvittig god. Alle beundret ham og ingen var overrasket da han dro til Chelsea, sier Willian.

- I Brasil er det slik at alle unge spillere elsker ballen. Du forelsker deg som regel i treårsalderen. Men jeg startet som 4-åring. Vi har ikke ting som Playstation. Vi har bare ballen, sier han.

To mål mot Roma
Proffkarrieren til den 1.74 meter høye teknikeren startet, i likhet med så mange andre stjerneskudd fra Brasil, i storklubben Corinthians tilbake i 2004.

Totalt fikk han med seg 29 kamper og scoret to mål - begge i oppgjøret mot Atletico-PR 2. august 2007 - før ukrainske Sjakhtar kom på banen samme år.

Den velstående klubben hostet opp en sum tilsvarende 19 millioner dollar for å sikre den talentfulle spilleren, og Willian signerte en femårskontrakt med klubben.

22-åringen har som oftest spilt ute på vingen for ukrainerne og notert seg for totalt 22 mål på de nesten fire sesongene han har ikledt seg oransje og svart.

To av disse målene kom i åttendedelsfinalen under denne sesongens utgave av Mesterligaen, mot Roma. Det var opptredenen mot italienerne som virkelig satte brassen på kartet.

- Ser opp til Tevez
I Ukraina har han også selskap av en rekke landsmenn.

Douglas Costa, Alex Teixeira, Fernandinho, Luiz Adriano, og Jadson spiller alle for klubben.

Det er likevel en argentineren som er Willians største inspirasjonskilde, om vil skal tro spilleren selv.

- Jeg var ni år da jeg flyttet til Corinthians fra São Paulo. Jeg var i samme klubb som Carlos Tévez, men siden han var mye eldre, spilte vi aldri sammen, forteller brassen.

- Men han har vært en stor inspirasjon for meg. Jeg har kjent til Tevez helt fra starten, og visste at han var en helt vanlig fyr. Da han dro til England, visste vi alle at han ville lykkes.

Derfor er heller ikke Sjakhtar Donetsk-stjernen ukjent med å ta steget videre til Premier League, om muligheten skulle by seg.

- Premier League er en utrolig sterk liga. Det er derfor så mange brasilianere ønsker å reise dit, sier Willian.

- Om du spiller en derbykamp i England og scorer et mål, vil hele verden plutselig vite hvem du er. Og tribunene er alltid fullsatt, selv når de mindre klubben spiller, fortsetter han.

Vanskelig oppgave
Tirsdag spørs det imidlertid om Willians gode form er nok til å redde Sjakhtar. Laget tapte nemlig hele 5-1 i første Mesterliga-kvartfinale mot Barcelona, og står overfor en gigantoppgave.

Ukrainerne har imidlertid kun tapt én kamp hjemme på Donbass Arena siden stadion åpnet i august 2009, og til tross for et vanskelig utgangspunkt, har ikke laget mistet troen.

- Barca slo oss 5-1 på Camp Nou, så hvorfor kan ikke vi slå dem 4-0 på vår bane? Vi slo Roma 3-0 der, og vi trenger bare ett mål mer nå. Det er fortsatt 90 minutter igjen, sier en optimistisk Luiz Adriano.

Barcelona-trener Josep Guardiola er på sin side reservert før returmøtet og kommer trolig til å stille med tilnærmet toppet mannskap i Donetsk.

- Det blir en tøff test for oss. Vi må fullføre denne oppgaven, før vi tenker på neste. Jeg ønsker å presisere at dette ikke er avgjort. Alt er mulig i fotball, sier Guardiola.

Kilder: Wikipedia, Associated Press, The Mirror, Goal.com, Reuters.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken