Gå til sidens hovedinnhold

Barca tangerte Real

Barcelona tangerte 48 år gammel rekord.

BARCELONA – MALLORCA 3-1:

Barcelona har vært suverene i La Liga så langt denne sesongen, og lørdag fortsatte den spanske storklubben seiersmarsjen da Mallorca ble slått hjemme på Camp Nou.

Seieren betyr at katalanerne nå står med 44 poeng etter 17 spilte kamper, noe som er en tangering av Real Madrids rekord fra sesongen 1960/61.

I tillegg har Barcelona nå scoret 51 mål så langt i serien. Dermed er de også på god vei til å slette en annen Real Madrid-rekord – 107 ligamål i løpet av en sesong.

Det var likevel Mallorca som startet best. Yaya Touré mistet ballen til Artiz Aduriz, og spissen avsluttet med en flott chip over Barcelona-målvakt Victor Valdes. 0-1 på Camp Nou.

Barcelona lot seg imidlertid ikke vippe av pinnen så lett. Og etter en halvtimes spill kom utligningen, da Thierry Henry fikk tatt ned ballen etter en corner, og satte den i mål via stolpen.

Ledermålet kom med god hjelp fra dommeren. En offsideplassert Eidur Gudjohnsen spilte videre til Andres Iniesta, og midtbanemannen gjorde ingen feil. Hans første mål på åtte uker, ettersom han hadde vært ute med skade i lengre tid.

Det siste målet sørget Yaya Touré for. På overtid valset ivorianeren gjennom hele Mallorca-forsvaret, og satte ballen sikkert i mål bak German Lux i gjestens mål.

Barcelona troner dermed fortsatt alene på topp i La Liga. Katalanerne har nå 11 poeng ned til Valencia på andreplass. Sevilla følger på tredje, 14 poeng bak lederlaget.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken