Gå til sidens hovedinnhold

Barcas nye gullgutt

Pedro Rodriguez er et navn du bør merke deg, først som sist.

BARCELONA - ALMERIA 1-0:

Lionel Messi, Cesc Fabregas, Bojan Krkic, Andres Iniesta, Xavi, Charles Puyol, Gerard Pique, og José Manuel Reina. Dette er bare et lite utvalg av alle de kvalitetsspillerne som har kommet ut av Barcelonas eminente ungdomsakademi de siste 15 årene. Nå ser det ut til at klubben har et nytt stjerneskudd på gang.

22 år gamle Pedro Rodriguez er kanskje ingen tenåring lenger, men han har likevel ikke gjort seg skikkelig bemerket på A-laget før i den senere tid. Debuten kom i tilbake i 2007, den sesongen ble det bare to kamper i ligaen. Året etter fikk han seks kamper i serien, mens han denne sesongen har fått mye mer tillit av Barca-manager Josep Guardiola.

Første Barca-mål
Den anvendelige angrepsspilleren scoret sitt første offisielle mål for Barcelona så sent 16. august 2009. Det kom i den spanske Super Cup-finalen mot Athletic Bilbao.

I samme kamp noterte han seg også for en målgivende pasning, i en kamp Barca til slutt vant med 2-1. Senere samme måned ble han belønnet med ny kontrakt.

Skulle noen ønske å kjøpe Pedro fri fra denne kontrakten må de ut med fantastiske 630 millioner. Det er med andre ord tydelig at Barcelona har tro på gutten.

Og Pedro takket ettertrykkelig for denne tilliten. I Super Cup-oppgjøret mot Sjakhtar Donetsk kom han inn som innbytter, og avgjorde det hele i andre ekstraomgang.

På farten igjen
Lørdag var 22-åringen på farten igjen. Denne gangen i La Liga, da Barcelona møtte Almeria til dyst på Nou Camp. Etter 31 minutter sendte han Barcelona i føringen.

Målet ble kampens eneste.

Dermed er Barcelona fortsatt ubeseiret i den spanske toppserien. Etter 6 kamper står de med 18 poeng, og bunnsolide 17-3 i målforskjell. Real Madrid følger like bak.

Hovedstadslaget møter Sevilla på bortebane søndag, og kan med seier der komme likt med erkerivalen. Det må de imidlertid klare uten Cristiano Ronaldo. Supervingen pådro seg en skade i mesterligaoppgjøret mot Marseille tidligere denne uken.

PS. Deportivo La Coruna slo Tenerife 1-0 borte i La Liga lørdag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken