Gå til sidens hovedinnhold

Barcelona frykter askeskyen

Lionel Messi og Josep Guardiola følger spent med på utviklingen på Island.

Lørdag skal Barcelona møte Manchester United i finalen av Champions League, som skal spilles i London. Planen er å reise til London på torsdag.

Den planen kan imidlertid bli ødelagt av asken fra vulkanutbruddet på Island, dersom den sprer seg til Storbritannia.

- Hvis de sier at vi ikke kan ta den sjansen, må vi reise i morgen eller dagen etter. Hvis ikke, reiser vi som planlagt. Men vi vil ikke ta noen sjanser, sier Guardiola ifølge BBC.

Verst for fansen
I fjor måtte Barcelona kjøre til Milano for å spille den andre semifinalen mot Inter, etter at utbruddet fra vulkanen Eyjafjallajökull forstyrret store deler av flytrafikken i Europa. Utbruddet fra Grimsvötn skal være det kraftigste på Island på over 50 år, men vinden har ikke båret asken like langt som tilfellet var i fjor.

- Nå får vi se hva som skjer denne uka og hva treneren bestemmer. Forhåpentlig oppstår det ingen problemer og vi kan reise som normalt, sier Lionel Messi ifølge Marca.

Trener Guardiolas verste frykt er imidlertid ikke at Barcelona ikke kommer seg til London, men at supporterne ikke klarer det.

- Finalen blir uansett spilt på lørdag. Vi får bare håpe at vulkanen ikke forstyrrer reiseplanene til alle supporterne som vil dra. 10-12.000 fans vil fly til London samme dag og klarer kanskje ikke å forandre på disse planene. Det kan bli et handikap. Det vil være forferdelig å spille en finale hvor halvparten av tribunene er tomme.

Les også om Sergio Agüeros melding til fansen: - Tiden er inne for å dra

Reprise fra 2009
Barcelona og Manchester United møttes i finalen også i 2009. Den gang vant Barcelona 2-0 i Roma etter scoringer av Samuel Eto'o og Lionel Messi. Sistnevnte betrakter Manchester United som et annet lag nå.

- Jeg har gode minner fra Roma, men det er fortid. Dette blir en helt annerledes kamp enn. Alle finalene er forskjellige. Nå har United byttet ut spillere og det blir noe annet, sier Messi.

Han tok seg for øvrig tid til å rose meksikaneren Javier «Chicharito» Hernandez, som har imponert stort i sin debutsesong i Manchester United.

- Chicharito er en nøkkelspiller for United. Han har scoret mange viktige mål. Jeg spilte mot ham i VM. Han er veldig intelligent, mener argentineren som de fleste anser som verdens beste fotballspiller.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken