Gå til sidens hovedinnhold

Barcelona slått av gammel helt

Mens Real Madrid vartet opp med festfotball.

BARCELONA - ESPANYOL 1-2:

Ivan De La Pena ble spådd en stor karriere da han var ung i Barcelona. Midtbaneeleganten med kallenavnet «den lille Buddha» scoret hele syv mål i debutsesongen for katalanerne.

Han fortsatte å imponere de neste sesongene, og sammen med en ung Ronaldo var han sentral på Barca-laget som blant annet vant den gamle cupvinnercupen i 1997. Han ble kåret til årets unge spiller av avisen El Pais i både 1996 og 97.

Men etter hvert stoppet utviklingen opp, og i 1998 forsvant han til italienske Lazio. Der ble han ingen suksess og siden gikk turen til Marseille, før han i 2000 returnerte til Barcelona på lån. I dag spiller han imidlertid for erkerivalen Espanyol. Laget har hatt en tung sesong, og ligger i bunnen av La Liga. Lørdag gjestet de Nou Camp.

Herlig revansje
Oppgjørene mellom Barcelona og Espanyol er et av de aller største hatoppgjørene i spansk fotball. Uansett hva forutsetningene er på forhånd, så gir lagene alt for seier.

Det var derfor ekstra surt for hjemmefansen, eller ekstra herlig for Ivan De La Pena, at han ble kampens store spiller. Hele to ganger fant han nettmaskene mot Barca.

Begge målene kom i løpet av andre omgang. Først sendte han gjestene i føringen, og fire minutter senere doblet han ledelsen i samarbeid med Barca-keeper Victor Valdes.

Valdes så ut til å ha full kontroll ved et utspill, men sparket på uforståelig vis ballen rett til De La Pena. Midtbanemannen viste flott ballfølelse, og lobbet ballen frekt i mål.

Barcelona skapte ny spenning ved Yaya Touré, men nærmere kom de aldri. Dermed ble katalanernes rekke på 22 kamper uten tap i La Liga brutt på verst tenkelig vis.

27 år hadde gått siden Espanyol sist slo rivalen på bortebane.

Hjemmelagets Seydou Keita ble for øvrig utvist i første omgang. En streng avgjørelse.

Målfest i Madrid
Barca-tapet kommer nok som godt nytt for Real Madrid. Hovedstadslaget ligger et godt stykke bak dem på tabellen, og er avhengig av at rivalen taper poeng.

Selv gjorde de også jobben, og det ettertrykkelig. Hjemme mot Real Betis vartet de opp med en real målfest. Hele seks ganger fant de nettet i løpet av de første 45.

Gonzalo Higuain åpnet ballet allerede etter 7 minutter, mens Klaas-Jan Huntelaar la på til 2-0 etter et kvarter. Samme mann sørget også for det tredje målet.

Så var det duket for Raul. Den rutinerte spissen ser aldri ut til å få måltørke, og i løpet seks minutter sørget han for to nye. Han har nå 15 ligamål denne sesongen.

Sergio Ramos fikk æren av å sette inn det siste målet rett før pause. Betis' trøstemål var det Ricardo Oliveira som sto for, også det kom i løpet av første omgang.

Real Madrid er dermed bare syv poeng bak Barcelona i toppen. Hovedstadslaget står med 53 poeng, mens katalanerne har 60. Det gjenstår 14 serierunder av sesongen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken