Nordmannen ble sendt til sykehus for sjekk etter fallet, det skriver NRK.

- Formen til Bardal viste seg å være så god at han hoppet 140 meter i dagens kvalifisering og måtte overende. Dette førte til at han måtte til sykehus for å ta røntgen av håndleddet. Gutten er ellers i fin form og ved godt mot. Vi satser på at dette går bra, forteller hoppsjef Clas Brede Bråthen til Nettavisen.

Etter sykehusbesøket kom beskjeden om at hopperen hadde pådratt seg brudd.

- Da er det påvist håndleddsbrudd for Anders Bardal. Han blir behandlet akutt for dette i Polen i dag og sendt hjem til Norge ved første anledning, for videre utredning og behandling av vårt norske medisinske apparat. Vi håper gutta hopper som bare f ... i kveld, siden det vil være den beste medisinen for Anders, sier Clas Brede Bråthen til Nettavisen.

Han sier ingenting om VM, men det er helt klart at deltakelsen i mesterskapet i Falun er i fare for hopperen som er tittelforsvarer fra normalbakken i det forrige verdensmesterskapet. Nå må han regne med fire uker med gipset arm, noe som betyr at han uansett vil få dårlig tid til å rekke Falun-VM.

Selv priser Bardal seg lykkelig over at det ikke gikk verre.

- Selvfølgelig kunne dette gått mye verre, men det er litt typisk at det går slik når hoppingen begynner å fungere igjen. Dette er både irriterende og synd, men jeg skal tilbake, sa Bardal.

- Vi vet ikke helt hvor lang tid dette tar, men jeg tar med meg at hoppingen min i alle fall fungerte bra, la Bardal til.

- Knakk han armen?
Hoppet på 140 meter var det lengste i kvalifiseringen, men nå er det altså usikkert om Bardal er med når rennet strater klokken 17:30.

- Knakk Bardal armen der? Hoppet bakken ned på kvalifiseringen i Wisla. Hoppformen hvertfall tilbake, skriver Eurosport på kanalens twitterkonto.

Han landet på 140 meter, én meter over bakkerekorden, og hadde det lengste hoppet i kvalifiseringen. Også polakken Kamil Stoch hoppet langt, men han var halvmeteren kortere enn Bardal. Også Stoch måtte nedi med hånden.

- Anders hadde et kjempehopp. Det var meget bra. Han er på vei til sykehus for å sjekke om det er snakk om et brudd i håndleddet, sier Alexander Stöckl til NTB via skiforbundets pressekontakt Claes-Tommy Herland.

HTML EMBED
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Alle norske med
Alle de sju norske kvalifiserte seg til rennet senere torsdag. Anders Jacobsen på fjerdeplass var den beste av dem. Han hoppet 129,45 meter og fikk 133,7 poeng. Jacobsen hadde polakkene Maciej Kot, Piotr Zyla og bulgareren Vladimir Zografski foran seg på resultatlisten.

Kot, som var best, hoppet 134,5 meter og fikk 142,5 poeng.

Rune Velta endte på 6.-plass med 132,8 poeng. Han strekte seg til 132,5 meter. Bardal endte på 11.-plass til slutt. Etter fallet på 140 meter fikk han 126,2 poeng.

Daniel Tande tok 16.-plassen med 124,5 poeng etter hopp på 126 meter. Johann Forfang tok 17.-plassen og fikk 124,4 poeng (125 meter).

Tom Hilde ble nummer 24 og gikk også videre. Han hadde 122 poeng og hoppet 121,5 meter.

Anders Fannemel hoppet, selv om han var forhåndskvalifisert. Han landet på 118,5 meter.