Anders Bardal (31) har bestemt seg for å fortsette karrieren og tar minst en sesong til i hoppbakken.

Etter sesongslutt har Bardal vurdert framtiden sin som skihopper. Han vil ikke gi seg ennå, skriver Trønder-Avisa.

- Jeg har bestemt meg for å fortsette å hoppe på ski. Dette er verdens beste jobb, og det er ingen grunn til å slutte i den når jeg fortsatt er med i verdenstoppen, sier Bardal.

31-åringen har vært Norges beste hopper de siste sesongene. Han tok bronse i normalbakken i Sotsji-OL og sølv i skiflygings-VM i vinter. I fjor ble han verdensmester i normalbakken, mens han vant verdenscupen sammenlagt for to år siden.

Vil ha mer
Bardal er sulten på mer suksess.

- Jeg føler jeg mangler en pallplassering fra hoppuka. Den har jeg veldig lyst på. Dessuten frister det veldig å vinne et laggull i VM i Falun neste år. Gullet med Nord-Trøndelag i lag-NM i Molde forrige helg var mitt første mesterskapsgull i lag noensinne. Det er noe spesielt med det å vinne sammen med kompisene, sier han.

– Tanken om å havne på topp fem i verdenscupen sammenlagt i flere sesonger på rad, trigger også. Det sier noe om stabiliteten, forteller Bardal.

Farsfigur
Landslagssjef Alexander Stöckl er glad Bardal fortsetter.

- Det er veldig viktig for oss. Ikke bare fordi han er en av de beste hopperne i verden, men også som person er han viktig. Han representerer det vi ønsker i en utøver. Han har jobbet hardt over lang tid og viser at hardt arbeid lønner seg. Samtidig er han nærmest en farsfigur for de øvrige utøverne på laget, sier Stöckl til Trønder-Avisa. (©NTB)