Gå til sidens hovedinnhold

Bare flaks og Forlan?

Bare to seirer på 14 kamper i Europa, har tatt Atlético Madrid til finalen i Europa League.

Tre uavgjorte kamper i Champions League, og tre ganger seier på bortemålsregelen har bidratt til at Atlético Madrid onsdag spiller finale i Europa League mot Fulham.

Faktisk så har det spanske laget spilt 14 kamper i europacupene i år, og bare vunnet to av dem, dersom vi holder kvalifiseringskamper utenfor.

Til sammenligning har Fulham vunnet åtte av sine 14 kamper på veien til finalen.

LIVE 20.45: Atletico - Fulham

Kom fra Champions League
Atlético Madrid har gått til Europa League gjennom å bli nummer tre i sin Champions League-gruppe. Tredjeplassen ble sikret gjennom to uavgjortresultater mot Apoel og ett mot Chelsea.

I finalespillet i Europa League kom endelig de to første seirene, først borte mot Galatasaray i 16-delsfinalen og hjemme mot Liverpool i semifinalen.

I kvartfinalen og åttendedelsfinalen var 0-0 hjemme og 2-2 borte mot Sporting Lisboa og Valencia nok til å sende Atletico videre på bortemål.

Se alle sesongens europacupkamper i faktarammen til høyre.

Likevel holder de fleste ekspertene Atlético Madrid som favoritter foran onsdagens finale mot Fulham. Blant dem er Fulhams norske stopperkjempe Brede Hangeland.

- Atletico er opplagte favoritter, men vi vil gjøre vårt beste og se om det er godt nok. Atletico er et strålende lag, og er på sitt beste ikke langt bak Real Madrid og Barcelona, har Hangeland uttalt om finalemotstanderen.

Scoret på rett tid
Diego Forlan har uten tvil vært Atleticos viktigste spiller i turneringen. Han har scoret på de helt riktige tidspunktene.

Uruguayaneren ordnet 2-1-seier på bortebane mot Galatasaray på overtid i 16-delsfinalen. Den tidligere United-spissen scoret også det ene målet da 2-2 borte mot Valencia sikret avansement fra kvartfinalen, og han scoret både i det første oppgjøret mot Liverpool og sikret avansement med ny scoring i ekstraomgangene på Anfield.

Les saken: Liverpools overmann

Forlan vet bedre enn noen hva som venter i finalen.

- Jeg ser Premier League hver helg og engelske lag er tøffe. Fulham har fortjent finaleplassen, de har møtt mange tøffe motstandere, sier Forlan.

Følg finalen direkte i vårt livesenter fra 20.45.

Kommentarer til denne saken