Dodge Ram er en bil for ekte cowboyer (eller ku-gutter og ku-jenter, om du vil), enten de sitter til hest eller det er blott i sjela.

Når en ny modell i cowboy-klassen skal lanseres, må det selvsagt skapes en stemning med så naturtro rekvistitter som mulig.

Ekte vare
Hva er vel da mer fornuftig enn å la den tøffe pickup-en være omkranset av ekte kuer. Mange kuer. Helst okser. For de er tøffere.

I Dodge Rams tilfelle resulterte dette i å frakte 120 voksne stuter fra en ranch i Oklahoma til bilbyen Detroit der tusenvis av bilinteresserte allerede var samlet for å overvære bilutstillingen Naias.

Hele opplegget er stort, tøft og veldig amerikansk, men kan kanskje virke noe overdrevent med tanke på den grønne linje bilindustrien prøver å legge seg på for tiden.

Lang tur
Bare for å få tatt de rette bildene av den nye bilmodellen måtte syv store vogntog kjøre 180 mil for å frakte de stakkars dyrene fra sine grønne enger til byens larm og asfalt.

Enkelte vil mene at det skurrer litt i forhold til tidens oppmerksomhet om å spare miljøet.

Grønn linje
Men, Chrysler forsøkte dagen etter det store okse-opptrinnet å pynte på sitt rykte, og stilte ut tre konseptbiler som skal være svært så miljøvennlige.

Ecovoyager med Lithium-Ion-Batterier i kombinasjon med brenselcelleteknologi, elbilen Dodge Zeo og en Jeep Renegade med diesel-hybrid.

Både og
Mulig Chrysler bare viser at de kan ha to tanker i hodet på en gang; Stor og tøff bensinslukende pickup til kåbbåyene, og miljøsnille bruksbiler til de som ikke går med hatt til daglig.

Les mer om bil og trafikk i Bilmagasinet

Her ser du flere bilder av reklamestuntet: