Gå til sidens hovedinnhold

Bare menn dør i arbeidsulykker

31 personer omkom i arbeidsulykker i fjor. Samtlige er menn.

(iBergen.no) I 2005 omkom 48 personer i arbeidsulykker i Norge. Tallene fra 2006 viser at 31 personer mistet livet som følge av en arbeidsulykke. Samtlige av disse er menn.

- Antall døde i arbeidsulykker i år er det laveste vi noensinne har registrert, men fremdeles er tallet dessverre alt for høyt. Som tidligere år er særlig bygg- og anleggsvirksomhet spesielt utsatt, der hele ni personer omkom i fjor, sier direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet i en pressemelding.

– Ett av Arbeidstilsynets satsingsområder er å arbeide for reduksjon av antall arbeidsulykker. Vi jobber nå med å utvikle bedre metoder for å forebygge arbeidsulykker ved økt innsats på gransking om årsakssammenhenger, sier direktøren i Arbeidstilsynet.

Åtte utenlandske
Tallene forteller også at åtte av de døde er utenlandske statsborgere.

– Grunnen til dette er at utenlandsk arbeidskraft generelt jobber i bransjer med stor ulykkesrisiko, som for eksempel bygg, anlegg og verftsindustrien, forteller Finboe Svendsen.

Ni personer døde innenfor bygg- og anleggsvirksomhet, fem i tjenesteyting og utleievirksomhet (derav tre personer i en og samme ulykke), fire i jord og skogbruk, fire i industrien og tre innen transport. Det var åtte fallulykker, fire er klemt/fanget, fire døde på grunn av støt/treff av gjenstand, ti personer kommer i kategorien annet, derav tre på grunn av oksygenmangel og fire i trafikken.

Geografisk fordeling
Oslo: 3 personer
Nord- Norge: 3 personer
Akershus og Østfold: 4 personer
Vestlandet: 4 personer
Indre Østland: 5 personer
Sør-Norge: 6 personer
Midt-Norge 6 personer

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Nå får du Casio-bestselgeren på tilbud