Gå til sidens hovedinnhold

Bare Troms støtter Borten Moe

Fylkeslederen i Troms er en av få som gir Ola Borten Moe uforbeholden støtte.

Oslo (NTB-Linus Røvik Hauge): Selv sier den omstridte Sp-nestlederen at han ikke er lederkandidat etter Navarsete, men at han er innstilt på å fortsette.

Etter at Navarsete lørdag overraskende for alle varslet at hun trekker seg på et ekstraordinært landsmøte i april, var partiveteran Per Olaf Lundteigen klar på at også Borten Moe må ta sin hatt og gå.

Mange fylkestopper i partiet mener det samme. De beskriver Borten Moe som både illojal og som «en del av problemet».

Dagbladet har snakket med 15 av partiets 19 fylkesledere, og tolv av dem mener at hele ledertrioen må stille sine plasser til disposisjon. Fylkeslederne i Oslo, Østfold, Telemark, Rogaland og Hordaland sier rett ut at Borten Moe må gå av.

- Jeg mener at Ola Borten Moe ikke kan fortsette hvis Liv Signe Navarsete går. Det håper jeg hans støttespillere skjønner, sier Morten Edvardsen i Oslo til avisen.

Bare Troms støtter
Bare fylkesleder Hanne Braathen i Troms støtter trønderen som var olje- og energiminister i den rødgrønne regjeringen.

- Vi har to gode nestledere, og de synes jeg kan stå videre hvis ingen av dem blir ledere, sier Braathen som synes Borten Moe er en viktig kandidat for partiet.

Ola Borten Moe som stilte opp til intervju for både NRK, TV 2 og en rekke aviser lørdag, legger ikke skjul på at framtiden som nestleder er langt fra sikker.

- Jeg føler at jeg har tillit. Men jeg har ikke noe krav på å bli valgt, sier Borten Moe til Dagbladet.

- Del av problemet
Fylkesleder Anna Nora Oma Dahle i Telemark mener Liv Signe Navarsetes varslede avgang har å gjøre med samarbeidsproblemene hun og Borten Moe har hatt.

- Han er en del av problemet, ikke en del av løsningen, sier Dahle til Aftenposten.

Fylkesleder Per Inge Bjerknes i Østfold er enig. At Borten Moe lørdag signaliserte at han ønsker gjenvalg, er noe Bjerknes misliker.

- Det mener jeg tyder på at han ikke har tatt signalene fra organisasjonen. Det er i seg selv et eksempel på at han ikke er rett mann, sier Bjerknes som allerede på sentralstyremøtet i desember tok til orde for at både Navarsete og Borten Moe må gå.

Vedum
Borten Moe var lørdag soleklar på at det finnes bare én lederkandidat i partiet nå som Navarsete gir fra seg stafettpinnen. Det er nestlederkollega Trygve Slagsvold Vedum.

Den ofte frittalende partiveteranen Per Olaf Lundteigen som var til stede da Navarsete talte til partiarrangementet Senterkonferansen på Kongsberg lørdag, sier det er synd at Navarsete trekker seg. Lundteigen åpner for at Vedum kan bli med videre, men mener at også han må stille sin plass til disposisjon når landsmøtet i april velger ny ledelse.

- Trygve står i en annen posisjon enn Ola. Det er det ulike verdisynet mellom Ola og Liv Signe som har skapt mye av sløvheten i Sps politiske standpunkter, som vi ikke kan ha med oss videre, sa partiveteranen til Nationen lørdag.

Landsmøtet bestemmer
Politikken har i lang tid havnet i skyggen av bråk, personkonflikt og uroen i Senterpartiet. Trygve Slagsvold Vedum selv ønsket lørdag ikke å svare på om han er kandidat til å ta over som leder.

- Jeg kommenterer ikke noen lederspørsmål. Nå er det viktig for meg at de demokratiske prosessene i partiet får virke slik de er ment, så får det blir opp til landsmøtet å bestemme hvem som skal lede partiet videre, sa han til NTB. (©NTB)

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken