Gå til sidens hovedinnhold

- Bare tull om Kjelling

Gunnar Pettersen avviser at Kristian Kjelling har vært i fare for å bli utelatt fra VM-troppen.

Norges største håndballstjerne, Kristian Kjelling, har slitt med formen den siste tiden, og var en av dem som ikke overbeviste i helgens tre landskamper i Danmark.

- Bare tull
Landslagstrener Gunnar Pettersens kritikk av Portland San Antonio-spilleren fikk mange til å tro at Kjelling sto i fare for å bli vraket i VM-troppen.

- Det er det jeg sier til alle spillere. De må prestere for å få bli værende på banen, forklarer Pettersen til Nettavisen.

Og han avviser at det har vært snakk om å vrake lagets største stjerne.

- Bare tull. Det har det aldri vært, sier landslagssjefen.

Åpent på kantene
I stedet er det tre andre posisjoner han sliter med å bestemme seg for hvem han skal ha med.

- Det er knallhard kamp om kantplassen på begge sider. I tillegg må jeg bestemme meg for om jeg tar med to eller tre målvakter. Tar jeg med to, må jeg bestemme meg for hvem jeg tar med sammen med Steinar Ege, sier Pettersen.

Til helgen spiller Norge kamper mot Portugal og Sverige. Disse kampene kan bli direkte avgjørende for hvem som får VM-billett og hvem som ikke får det.

- Det blir viktig å vise seg frem i disse kampene, sier GP.

Vanskelig valg
Bare Håvard Tvedten kan føle seg sikker på VM-plass av de seks kantspillerne som er med i troppen til helgens kamper. Jan-Richard Lislerud Hansen og Thomas Skoglund slåss om den andre plassen på venstresiden, mens Rune Skjærvold, Eivind Ellingsen og Lars Erik Bjørnsen skal forsøke å kapre plassene på motsatt kant.

- Tvedten er i og for seg klar i kraft av sin erfaring. Jani var positiv lørdag, og så svarte Skoglund med å score på sju av åtte mot Polen. På høyresiden var Skjærvold tilbake der han var for noen år siden, selv om han ikke har fått trent så mye. Eivind har vært god, mens Bjørnsen er tøffere, sier landslagssjefen om puslespillet han skal ha på plass til mandag.

Dersom Pettersen velger å ta med tre målvakter, blir det bare plass til en kantspiller på en av sidene.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial