Gå til sidens hovedinnhold

Barn brent til døde

Myndighetene beskylder opposisjonen for å bedrive etnisk rensing. Så langt er 300 mennesker drept i opptøyene i Kenya.

Rundt 200 mennesker søkte tilflukt i en kirke i Rift Valley utenfor Eldoret tirsdag. Menneskene tilhørte Kikuyu-stammen som er tilhengere av den sittende presidenten Mwai Kibaki. En gjeng med ungdommer fra stammene Kalenjin, Luhya og Luo, som støtter opposisjonsleder Raila Odinga, stormet kirken og satte fyr på den. 100 mennesker ble brent til døde.

Joseph Karanja, hjelpearbeider hos Røde Kors i Kenya, ankom åstedet tirsdag ettermiddag og forteller om synet som møtte ham.

- De var stablet oppå hverandre. Man kunne se på størrelsen på hodene og kroppene at det var barn, sier han.

80 døde barn
Han forteller at minst 80 av de døde var barn.

- Det var også voksne, men jeg kunne ikke skille mennene fra kvinnene. De var alle brent til det ugjenkjennelige. Til sammen var det mer enn 100 lik, sier han til The Independent.

Det har hersket store uroligheter i Kenya etter at den sittende presidenten ble erklært som valgets vinner på søndag.

Tilhengere av opposisjonsleder Raila Odinga har tatt ut i gatene i protest mot valgkommisjonens avgjørelse, og det har brutt ut sammenstøt mellom forskjellige stammer, tilhengere og opprørspoliti i flere kenyanske byer.

Tusenvis av kenyanere har flyktet fra hjemmene sine og søkt tilflukt i kirkene. Ifølge noen estimater er så mange som 50.000 mennesker på flukt i landet.

Etnisk rensing
Myndighetene beskylder opposisjonen for etnisk rensing, mens opposisjonen på sin side anklager myndighetene for folkemord.

Rundt 300 mennesker har mistet livet i forbindelse med opptøyene de siste dagene.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?