Barn og ungdom i Fredrikstad har begynt med en ukonvensjonell form for doping.

- Musklene vokser
- Denne veterinærmedisinen har som bivirkning at musklene vokser. Og disse guttene bruker mengder av hormoner som er 100-150 ganger større enn det en lege ville gitt til en person som virkelig hadde behov for tilskudd, sier Ragnar Foss, leder av ungdomsavsnittet hos Fredrikstad-politiet til Fredriksstad Blad.

Han forteller til avisen at middelet i virkeligheten er et middel som dyrleger bruker på sauer for å få dem til å støte ut syke fostre.

«Dopingbibel»
Middelet skal ifølge Ragnar Foss være listet opp i en engelsk «steroidbibel», som mange ungdommer bruker for å sjekke bivirkninger av ulike stoffer.

I fjor satte Side2 fokus på ungdom som bruker ulike dopingmidler for å oppnå større muskler. Ifølge Dopingtelefonen er trenden økende.

- Vi får henvendelser fra gutter helt ned i 13-14-årsalderen. Men gjennomsnittsalderen, når det gjelder spørsmål om anabole steroider, er 18 år, sa Margaret Tveitan ved Dopingtelefonen, som er en gratis og anonym informasjonstjeneste for alle som har spørsmål om doping til Side2 i mars i fjor.

Hun fortalte at de har en stor økning hvert år av henvendelser både på hjemmesiden deres og per telefon.