Gå til sidens hovedinnhold

Barnehageassistent fengslet for overgrep

En 37 år gammel mann skal ha misbrukt et av barna han passet på.

Politiet i Sandefjord har siktet en barnehageassistent for seksuelt overgrep mot et barn.

- Vi mottok torsdag en anmeldelse på at denne mannen skal ha hatt seksuell omgang med en fem år gammel gutt. På bakgrunn av anmeldelsen ble det da besluttet at han skulle pågripes og avhøres, og det ble gjort torsdag og fredag, sier politiadvokat Arnt Olaf Stillerud ved Vestfold politidistrikt til Nettavisen.

Misbrukt i barnehage
Mannen ble fredag varetektsfengslet av Tønsberg tingrett i to uker med brev- og besøksforbud.

- Han har blitt avhørt og erkjenner ikke straffeskyld. Utover det vil jeg ikke kommentere hva han har sagt, sier Stillerud.

- Er han dømt for lignende forhold tidligere?

- Nei, det er han ikke, svarer politiadvokaten.

Mannen jobber som barnehageassistent i Sandefjord kommune. Den fem år gamle gutten går ved en av barnehagene i Sandefjord og overgrepet skal ha funnet sted i barnehagens åpningstid. Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 195 som omfatter seksuell omgang med barn under 14 år. Politiet har mottatt kun en anmeldelse mot mannen.

- Helt uforståelig
Den siktede barnehageassistenten hevder gjennom sin advokat Ole Martin Paulsen at han er uskyldig.

- Hele greia er helt uforståelig for min klient, men han skjønner at dette er en alvorlig anmeldelse og vil ikke forstyrre politiets etterforskning. Vi har derfor ikke tatt stilling til varetektsfengslingen ennå. Han mener det er i hans egen interesse at saken blir grundig etterforsket slik at han blir renvasket, sier Paulsen til Nettavisen.

Ifølge Paulsen er det guttens foreldre som har anmeldt forholdet.

Varslet før politiet
Skole- og barnehagesjef i Sandefjord kommune, Solrun Nistad Fleischer, sier til Nettavisen at de ble varslet om saken onsdag, altså før politiet fikk anmeldelsen.

- Vi fikk en melding onsdag ettermiddag at noe var på gang, og besluttet da å permittere den barnehageansatte slik at han ikke skulle jobbe med barn, sier Nistad Fleischer.

- Vårt hovedfokus nå er å ta vare på barna og foreldrene i barnehagen. Barna må ha en normal dag som mulig, og i kveld hadde vi foreldremøte for å informere om saken, sier barnehagesjefen videre.

Alle som skal jobbe i barnehage, må ha fremvist politiattest før de ansettes.

Etter pågripelsen torsdag har politiet undersøkt det angivelige åstedet og ransaket mannens bopel, men politiet vil ikke kommentere hvilke beslag som er gjort.

37-åringen er permittert fra sin stilling etter at Sandefjord kommune ble kjent med siktelsen

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere