Gå til sidens hovedinnhold

Barnevakt ble jordmor

Astrid Kahn på Sørum skulle sitte barnevakt for naboens to barn, men endte opp som jordmor for det tredje. - En flott opplevelse, sier hun.

Veslejenta hos familien Butel i Sørum meldte sin ankomst lille julaften og hadde ikke tid til å vente til mor og far nådde fram til sykehus. Da var barnevakten god å ha, skriver Romerikes Blad.

- Det var ikke dette jeg hadde ventet meg da jeg ble bedt om å sitte barnevakt, men det var en flott opplevelse, og nå er jeg bare glad for at alt gikk bra, sier «jordmor» Astrid Kahn (42) på Sørum til TV 2 Nettavisen.

Skulle passe barna
Sent på lille julaften ble hun bedt om å skynde seg inn til familien Butel i nabolaget. Mor skulle føde og måtte ile til sykehus med far, mens parets to barn på tre og seks år trengte barnevakt. Men ikke før hadde barnevakten kommet inn døra, så skjedde ting i rask rekkefølge.

- Jeg rakk ikke å få av meg ytterklærne engang før fødselen var i gang. Det hele gikk så fort, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Kom til verden i sofaen
I sofaen hos paret kom en liten, velskapt jente til verden, med Astrid som jordmor og far Gonen som støttespiller. Hele fødselen sto ikke på i mer enn 20 minutter. Den lille julejenta hadde var 49 centimeter lang og veide 2.980 gram, skriver Romerikes Blad.

- Jeg kjente de første harde riene litt over ni om kvelden. Etter å ha pakket ned toalettsaker for å gjøre meg klar for å dra på sykehuset, kom jeg aldri lenger enn ned i gangen for å ta på meg jakke og støvletter. Da skjønte jeg at vi aldri ville rekke fram til sykehuset, sier mor Inger Butel til avisa.

Astrid Kahn er sekretær til vanlig og debuterte som jordmor.

- Jeg har tre barn selv, men jeg har aldri opplevd en fødsel fra den kanten før, sier hun til TV 2 Nettavisen. Hun forteller at parets to eldste barn fikk hilse på sin lillesøster like etter fødselen. Etter en kort tur til sykehuset for sjekk, kom mor og barn hjem igjen, og alt står bra til.

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken