Gå til sidens hovedinnhold

Barnevernet fikk svi(neri)

På en uke har begge de barnevernsansatte i kommunen fått bilene sine ødelagt.

Natt til lørdag gikk noen til aksjon mot bilen til en barnevernansatt i Bø kommune i Nordland. Hans Passat ble sprayet ned med ukvemsord og nazitegn. I tillegg ble to andre biler, et vindu og en garasjeport tagget ned.

Hendelsen er kjedelig for mannen, men det som gjør situasjonen skremmende, er at hans eneste kollega i barnevernet i Bø, også har fått bilen sin ødelagt nylig. Sist mandag ble den slått istykker mens den sto parkert utenfor arbeidsplassen der de to jobber.

Ber om etterforskning
Nå har helse- og sosialsjefen i Bø kommune skrevet brev til politiet der det blir bedt om å etterforske saken.

- Jeg har i brevet gitt uttrykk for at hvis det skulle være en sammenheng mellom den type jobb som disse to har og at det er utført hærverk mot bilene deres, så er det mye mer alvorlig enn et vanlig hærverk, sier helse- og sosialsjef Jim Gundersen til Vesterålen online.

- Ja denne saken begynner å få et visst omfang. Flere har blitt utsatt for skadeverk, og i tillegg er det et faktum at to av de fornærmede tilhører barnevernet. At de to har blitt utsatt for dette iløpet av så kort tid er mitenkelig, men vi kan ikke konkludere med at det er en sammenheng, sier lensmann Per Erik Hagen til Nettavisen.

Ber om tips
Lensmannen håper at noen kan ha sett personer med spraybokser i område ved Vinje natt til lørdag.

- Denne natten var det et arrangement i Vinje. Personer som kan ha gjort dette var til stede på dette arrangementet, sier Hagen.

- Som privatperson er det surt å få ødelagt en såpass dyr bil. Hvis dette har med jobben å gjøre, så er det skremmende, sier en av de barnevernansatte selv til Nettavisen.