Gå til sidens hovedinnhold

- Barnsley vinner FA-cupen

De vant sist i 1912, men nå ser historien ut til å gjenta seg.

Championship-laget Barnsley møter Cardiff i søndagens FA-cupsemifinale. Lørdag møtes Portsmouth og Robert Korens West Bromwich Albion i den første av de to semifinalene.

Men historisk sett lukter det Barnsley-suksess lang vei. I år ligner nemlig veldig mye på det som skjedde i 1912 - sist Barnsley vant.

Les bare dette:
* I 1912 slo Barnsley WBA i FA-cupfinalen. Det kan skje i år.
* I 1912 var det mye fokus på Kina internasjonalt - de ble en republikk. I år er igjen landet igjen i sentrum internasjonalt med OL i Beijing.
* I 1912 vant en demokrat mot en republikaner i det amerikanske presidentvalget. Den gangen som nå var det republikanerne som satt med makten før valget. Nå kan altså demokratene Barack Obama eller Hillary Clinton klare det samme.

Historien er imidlertid ikke kun på Barnsleys side. Portsmouth vant i 1939 - og slo den gangen nettopp WBA på veien til finalen. Akkurat som de kan gjøre nå. WBA, som ikke har vunnet siden 1968, slo ut nettopp Portsmouth på veien til triumfen den gangen.

PS: For første gang siden 1995 vil FA-cupen i år vinnes av ett av lagene utenom de fire store. Siden den gangen har nemlig Manchester United, Liverpool, Arsenal og Chelsea vunnet hvert år - frem til i år.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)