Det har vært mange spekulasjoner rundt Joey Bartons framtid i sommer, men fredag ettermiddag ble det hele avgjort.

Da signerte den omstridte spilleren en fireårskontrakt med nyopprykkede Queens Park Rangers. Det bekrefter QPR og Newcastle på sin nettside.

- Ambisjonene til denne klubben har virkelig imponert meg. Det er selvfølgelig mange bra spillere her og de var fantastisk gode i Championship, sier Barton.

- Manageren snakker også om å hente en to-tre spillere til. Det kombinert med potensialet til klubben og den nye eieren lover godt for framtiden, sier han.

I unåde hos Newcastle
Londonklubben blir Liverpool-guttens tredje seniorklubb i karrieren. Barton har i tillegg til Newcastle også spilt for Manchester City.

28-åringen kom i unåde hos Newcastle-ledelsen i sommer, på grunn av flere negative uttalelser om klubben gjennom mikrobloggen Twitter.

Ifølge rapportene skal Tyneside-klubben ha vært villige til å slippe urokråka gratis til en ny klubb, noe som førte til at flere klubber meldte sin interesse.

Nå er det altså QPR, og deres nye eier Tony Fernandes, som har fått napp hos mannen som har stjålet en rekke overskrifter i starten av denne sesongen.

- Vi har skaffet oss en veldig, veldig god spiller. Han kommer hit for å vise folk hva han kan og han ønsker å spille for landslaget igjen, sier QPR-trener Neil Warnock.

Barton skal ha gjennomført en medisinsk sjekk på Lofthus Road tidligere denne uken og fredag skal altså penn ha møtt papir og avtalen blitt underskrevet.

84 kamper og syv mål
28-åringens karriere har vært preget av en rekke kontroverser, men under tiden i Newcastle har midtbanemannen gjort sine saker svært bra ute på banen.

Han var meget viktig da klubben rykket opp til Premier League og spilte også en sentral rolle, da laget uten store problemer klarte å beholde plassen sist sesong.

Det at Barton nå forlater St. James' Park, betyr at Newcastle har mistet tre nøkkelspillere fra opprykkssesongen for to år siden.

I tillegg til at midtbanemannen nå går til Queens Park Rangers, har også tidligere kaptein Kevin Nolan signert for West Ham og Andy Carroll gått til Liverpool.

Barton fikk 84 kamper for Newcastle og scoret syv mål.

HTML EMBED