Gå til sidens hovedinnhold

Basir kan bli dømt i rekordfart

Den terrormistenkte afghaneren som i 2003 planla å styrte et Widerøe-fly, kan bli dømt i rekordfart. Fredag ble han varetektsfengslet for fire uker.

Afghaneren Basir Ahmad Rahmani (19) er siktet for å ha brutt innreiseforbudet til Norge flere ganger, og risikerer to års fengsel. Nå satser påtalemyndigheten på å få berammet straffesaken mot ham i rekordfart.

- Vi håper det kan skje før varetektstiden utløper, sier politiadvokat Åsa Bech i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

- Jeg vil bo i Norge

Basir har hele syv ganger blitt utvist fra Norge. Etter å ha blitt sendt ut av landet torsdag forrige uke, dukket han på nytt opp igjen på Hobøl asylmottak tirsdag.

- Jeg vil alltid komme tilbake. Jeg vil bo i Norge. Jeg liker Norge. Jeg kjenner ingen og er redd i Tyskland, og jeg kan ikke reise tilbake til Agfhanistan, sa han til TV 2 Nettavisen like før han selv meldte seg for politiet tirsdag kveld.

Ber Tyskland om hjelp
Norske myndigheter jobber nå med å få tyske myndigheter til å ta ansvar for den standhaftige afghaneren slik at han ikke kommer tilbake til Norge neste gang han sendes ut av landet.

Eneste mulighet Rahmani har for å få bli i landet, er trolig dersom han blir dømt for terrormistankene og for ulovlig å ha tatt seg inn i Norge.

Terror-saken er for tiden til vurdering hos Riksadvokaten.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken