Gå til sidens hovedinnhold

Bayerns gullgutt sikret gullfest

Årets første store trofe er sikret, og 22. mai kan det bli mer Bayern München-jubel.

BAYERN MÜNCHEN - BOCHUM 3-1:

- Han er den nye Gerd Müller, sa målkongen Gerd Müller om navnebror og Bayern München-stjerne Thomas Müller.

Førstnevnte scoret rett i underkant av 400 mål på 453 kamper for den tyske storklubben i sin tid, og selv om 20 år gamle Thomas fortsatt har et stykke igjen, er han allerede godt på vei.

Lørdag nettet stortalentet tre ganger da Bochum ble slått på Allianz Arena. Målene sikret seier for vertene, men også seriegull for laget som senere i mai skal spille Mesterliga-finale.

Suveren målforskjell
Schalke 04, som tapte 0-2 hjemme mot Werder Bremen lørdag, har fortsatt en teoretisk sjanse til å kapre førsteplassen, men da må både tre, fire, fem og muligens seks mirakler til.

Blåtrøyene ligger bare tre poeng bak Bayern med én kamp igjen å spille, men målforskjellen til Bayern er suveren. München-laget står med 39 plussmål, mot Schalkes 22.

Philipp Lahm vartet opp med assist på det første Müller målet etter 18 minutter, mens Franck Ribery var arkitekt på det andre bare to minutter senere. Hat tricket til 20-åringen ble fullbyrdet 20 minutter før full tid da Mark van Bommel var nest sist på ballen.

Bochums mål ble scoret av mannen med det klingende navnet Christian Fuchs fem minutter før dommeren blåste av kampen.

22. seriegull
Dermed skal det altså mye til for at Bayern ikke får tildelt sitt totalt 22. seriegull i tysk fotball etter at siste runde er ferdigspilt. Dermed er sesongen som startet tung i høst i ferd med å utvikle seg til en gigantisk fest for den tradisjonsrike storklubben.

Etter 10 serierunder lå Bayern bare som nummer fem og etter 20 serierunder var de nummer to bak et til da ubeseiret Bayer Leverkusen. En runde før slutt står sistnevnte med hele fem tap, mens Bayern altså topper med 67 poeng fra sine 33 kamper.

I Mesterligaen har tyskerne også imponert, og spilt seg helt til finalen mot Inter. På veien til Santiago Bernabeu har Louis van Gaal menn slått ut både Fiorentina, Manchester United og Lyon.

Ingen Reginiussen
Schalke 04 gikk som nevnt på et forsmedelig tap hjemme mot Werder Bremen lørdag, og mistet trolig også gullsjansene da.

Stjernespilleren Mesut Özil sendte Rune Bratseths gamle klubb i føringen etter 55 minutter, mens portugisiske Hugo Almeida doblet etter 64 minutter. Özil var også innbladet i denne scoringen.

Tidligere Tromsø-spiller Tore Reginiussen var verken på banen eller benken for Schalke.

I nedrykksstriden er Hertha Berlin allerede klare for 2. Bundesliga, mens Bochum og Nürnberg fortsatt har et ørlite håp om å overleve i det ypperste selskap.

Rundens mest målrike kamp fant sted Niedersachenstadion i Hannover, der hjemmelaget Hannover 96 banket Borussia Mönchengladbach med hele 6-1.

Tidligere Rosenborg-spiller Didier Konan Ya sto for Hannovers andre mål.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken