Gå til sidens hovedinnhold

BBC løy om raserianfall

BBC har innrømmet at de manipulerte bildene som viser dronningen som stormer ut av en fotoseanse.

Onsdag ble det kjent at Storbritannias dronning Elizabeth fikk et raserianfall og stormet ut av døren under en fotoseanse med den anerkjente amerikanske fotografen Annie Leibovitz.

Les saken her: Her får dronningen sjokk

Ifølge Daily Mail skal BBC ha fremstilt dronningen i et tv-klipp som at hun hadde blitt fornærmet etter at fotografen ba henne om å fjerne diademet fra hodet. Dette var klippet sammen med en annen sekvens slik at det så ut som at dronningen forlot fotoseansen i sinne.

Manipulert
Men i ettertid viser det seg at hele seansen, som ble filmet av et BBC-tilknyttet selskap, var manipulert. TV-klippet var redigert slik at det så ut som at dronningen stormet ut av fotoseansen, men i virkeligheten så hadde disse TV-bildene blitt tatt da hun ankom fotoseansen. I tillegg skal ordvekslingen mellom dronningen og fotografen ha skjedd før fotoseansen startet.

- Hun har ikke vært fristet til å gjøre noe slikt i løpet av sine 55 år på tronen, og det ville ikke falle henne inn å starte nå, sier en høytstående kilde ved Buckingham Palace til Daily Mail.

Legger seg flate
BBC har nå lagt seg flate for monarken og innrømmer bildemanipuleringen. Både britiske politikere og BBC-sjefer krever en hoderulling på grunn av manglende respekt for dronningen.

Reklame

Nå: Stort ryddesalg i Nettavisens nettbutikk