Gå til sidens hovedinnhold

Beckham: - Får min sjanse

David Beckham aksepterer at Ronaldinho rapper frisparkene.

Roma - AC Milan 2-2:

Sjelden ser man så mange profiler på en fotballbane samtidig. Spesielt sjelden er det at alle spiller på samme lag. AC Milans stjernegalleri er nesten på grensen til komisk, og søndag kveld var det til tider til å gråte av.

Nettopp fordi man forventer at så mange store stjerner på samme lag bør gi noe god fotball.

Men David Beckhams debut i Serie A ble ingen festaften.

Stjernegalleri
For selv med Kaká, Ronaldinho, Paolo Maldini, Andrea Pirlo, David Beckham og Clarence Seedorf, for å nevne noen, var fotballen i første omgang av oppgjøret mot Roma dørgende kjedelig.

For selv om Milan hadde ballen mye, var det null tempo og ingen framdrift i spillet. Og selv om David Beckham noe overraskende fikk spille fra start, gikk det ikke lenge før han erfare at han ikke lenger er den eneste stjernen.

Frispark fra skuddhold måtte han for eksempel overlate til Ronaldinho.

- Det skal gå litt på omgang. Hvis andre spillere føler de kommer til å score på frispark, lar jeg dem gjøre det. Jeg er sikker på at jeg får min sjanse, sa Beckham etter kampen, ifølge Reuters.

Heller ikke Roma var spesielt imponerende, men de forsøkte i alle fall å spille fotball.

Og de lyktes da atskillig bedre enn Milan i sine forsøk. I førsteomgangen var det faktisk John Arne Riise som gikk seirende ut av duellen med David Beckham på Romas venstreside. Etter halvspilt omgang slo Riise et innlegg som havnet hos Mirko Vucinic. Spissen gjorde alt rett, vendte bort Marek Jankulovski og satte ballen iskaldt i hjørnet. En fortjent ledelse for Roma og det sto helt til hvilen.

Stjerneskudd
Men om ikke de mer feterte stjernene i Milan var interessert i å løpe, var det i alle fall et stjerneskudd fra Brasil som var interessert i å gjøre noe med saken. Etter 49 minutter Kaka’ driblet seg ned mot linjen inne i feltet til Roma. Så dunket han ballen inn foran mål og der kom unggutten Alexandre Pato stormende gjennom feltet og banket ballen i nettet.

Samme mann hadde mer på lager og i det 53. minutt rykket han forbi Philippe Mexes og chippet over Roma-keeper Doni.

Det skulle likevel ikke holde helt inn for Carlo Ancelottis stjernegalleri. For Pato skulle ikke bli den eneste tomålsscoreren søndag. I det 71. minutt var det mye klabb og babb inne i feltet til Milan. Ballen havnet til slutt hos Vucinic og spissen var nok en gang iskald. Han styrte ballen ned i motsatt hjørne av der Milan-keeper Christian Abbiati.

Dermed ebbet kampen ut med 2-2 og ingen av lagene oppnådde noe særlig tabellmessig med det ene poenget. Milan maktet ikke knappe inn på naborival og serieleder Inter, mens Roma fortsatt ligger midt på tabellen.

- Bedre enn forventet
Og en ting er fortsatt sant i fotballen; det er ikke navnet ditt som gjør deg til en god fotballspiller. Det er hva du gjør på banen som skaper navnet ditt.

Det bør kanskje Beckham, Ronaldinho og resten av Milan-stjernene huske på, neste gang de entrer ei fotballmatte. Og hvis de vil se hva de må gjøre for å prestere, trenger de ikke titte lenger enn til lagets yngstemann.

19 år gamle Alexandre Pato var nemlig den som satte fart i Milan-laget og viste seg fram som den aller største stjernen.

David Beckham legger da heller ikke skjul på at han har mer å gå på.

- Det var overraskende at jeg fikk spille fra start. Jeg jobber fortsatt med den fysiske formen, men det føltes faktisk bedre en jeg hadde forventet. Nå er målet å spille så mange kamper som mulig, og å være en del av AC Milan. Jeg føler meg veldig heldig, sier David Beckham.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken