LeBron James spiller til daglig for Miami Heat, som han har ledet til to strake titler i den amerikanske basketligaen. Til Miami Herald fortalte han at han har snakket med den tidligere Los Angeles Galaxy-stjernen om å bidra til at byen får sitt eget lag i Major League Soccer.

- Det er interesse fra begge sider. David er blitt en god venn for meg de siste årene, og jeg mener det ville vært fantastisk for byen å ha en fotballklubb. Det er bare innledende samtaler, men vi har en åpen dialog, sa James.

Nok interesse?
Beckham har siden han la opp som fotballspiller utforsket muligheten for å eie et MLS-lag. I forrige måned ble det kjent at han valgte Miami som sted.

Byen har tidligere hatt et MLS-lag, Miami Fusion, som ble lagt ned i 2001. Ifølge James forsøker de nå å kartlegge hvor stor støtte de kan regne med fra sportsinteresserte innbyggere i byen.

- Vi kjenner ikke til potensialet. Det undersøkes stadig, men jeg tror det kan bli stort. Du vet aldri. Jeg tror det er en flott by for fotball, mener Heat-profilen.

Fotballtilhenger
James eier fra før en liten del av den engelske storklubben Liverpool. Han forteller at interessen hans for sporten stadig øker.

- Jeg er blitt veldig interessert i å se og lære om fotball, og det er en ganske intens sport. Ungene mine elsker den også. Nå er jeg kommet til et punkt der jeg forstår hva som skjer når jeg ser en kamp.

Beckham får muligens også støtte fra en annen tungvekter til prosjektet. Stephen Ross, som eier NFL-laget Miami Dolphins, er angivelig interessert i å inngå et samarbeid med engelskmannen. (©NTB)