Gå til sidens hovedinnhold

Bedragerisiktet styremedlem kastet

Møbelprodusenten Hjellegjerde har kastet ut styremedlem Mikal Lade Rønes, som er siktet for bedrageri og innsidehandel.

En ekstraordinær generalforsamling i Hjellegjerde tirsdag ettermiddag valget et nytt styre, og kastet ut styremedlem Mikal Lade Rønes, melder NTB.

Investoren Rønes er varetektsfengslet siktet for grovt bedrager av 30 millioner kroner i en tilsynelatende komplisert sak som ikke omhandler Hjellegjerde, samt innsidehandel med Hjellegjerde-aksjer.

Rønes ble anmeldt av rederen Per Sævik, tidligere stortingsrepresentant for KrF og president i Rederiforbundet. Anmeldelsen dreier seg om forhold knyttet til en kapitalutvidelse i selskapet Flatskjermer AS.

Den tidligere aksjemegleren Rønes var storaksjonær i Hjellegjerde, men det oppstod en tvist om aksjeposten hans på nær 23 prosent. Denne tilhører nå selskapet Brutel AS, som har fått valgt inn sin representant Louis Poulsen i Hjellegjerde-styret, ifølge NTB.

– Det er jo ikke noen heldig situasjon for et selskap å bli indirekte rammet av en slik kjedelig episode hvor et styremedlem blir dratt inn i en politisak, sier styreleder Frede Uldbæk, som håper Hjellegjerde nå kan legge saken bak seg.

Hjellergjerde-aksjen har svingt mye i vinter. I januar passerte aksjen 50 kroner for første gang siden 1998, en tidobling fra en bunn i 2003. Men siden har aksjen falt nær 40 prosent, før den steg nær 8 prosent i dag og sluttet på 35 kroner.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken