Gå til sidens hovedinnhold

Begge lag nekter å tape

Vålerenga er ubeseiret på hjemmebane i år, mens Rosenborg fortsatt ikke har tapt en bortekamp. Slik tror vi det står seg også etter kveldens storkamp.

Sportspills meny søndag:
VM-tips: I kveld spiller vi Argentina
Dagens dobbel:Häcken ubeseiret på hjemmebane
Tippetips: VM-finalen på tippekupongen!
V64 Jarlsberg: En makaløs søndag
V5 Jarlsberg: Et innbringende vorspiel
V4/V5 Gøteborg: Niels Petersen må berge gevinstene

Søndagens langoddsprogram byr på selveste VM-finalen mellom Tyskland og Argentina, men inneholder også et par spennende oppgjør fra Tippeligaen. Blant annet godbiten Vålerenga - Rosenborg. Ellers er det siste runde før andredivisjonsklubbene tar en sommerpause.

I tillegg kan vi spille på dueller fra Tour de France, og en rekke oppgjør fra diverse europeiske ligaer.

Dagens langskudd
Vålerenga - Rosenborg U, 3,20

HTML EMBED

Dagens langskudd

Vålerenga - Rosenborg U
HTML EMBED

Interessant oppgjør mellom to storheter i norsk fotball avslutter denne Tippeliga-runden. Vålerenga har overrasket med positivt fortegn så langt denne sesongen, og holder en anstendig femteplass på tabellen. Det er bare tre poeng opp til trønderne på en fjerdeplass. Kan gå forbi Odd på tabellen med seier.

Tok ett fortjent poeng borte mot Odd sist, og kunne faktisk tatt med seg alle poengene hjem fra Skien, hadde skuddet fra Vidar Ørn Kjartansson på overtid gått stang inn, og ikke stang ut.

Har gjort Ullevaal til et fort denne sesongen, og er ubeseiret med 4-2-0. Sist hjemmekamp ble Aalesund slått 3-0, og målforskjellen er imponerende 15-4. Har kun ett tap på de ni siste kampene, den kom mot Sogndal på Fosshaugane Campus i siste kamp før VM-pausen.

Må klare seg uten Ivan Näsberg og André Muri, mens Diego Calvo trolig ikke blir klar etter sitt VM-opphold. For øvrig verdt å merke seg at storscorer Kjartansson ikke har gjort mål de to siste kampene, noe som er uvant kost fra den kanten.

Rosenborg virker å ha kommet tilbake fra sommerpausen i praktslag, og rapporter fra Lerkendal sier at spillerne har holdt et meget høyt nivå på treningene den siste tiden, noe som også gjenspeiler seg i det høye målsnittet trønderne har vartet opp med de siste kampene. Per Joar Hansen ser ut til å ha fått det beste ut av laget etter en turbulent tid.

Kom seg greit videre fra Europa League-kvalifiseringen mot latviske Jelgara med 6-0 sammenlagt, men spilte en høyst merkelig fotballkamp mot Haugesund sist helg. En kamp som tilslutt endte 5-3. Ledet 2-0 før Haugesund snudde kampen i andreomgang. Takket være god lagmoral klarte imidlertidig trønderne å snu kampen igjen på slutten. Den moralen kan bli gull verdt å ha resten av sesongen.

Er med 3-4-0 ubeseiret på bortebane denne sesongen, men har ikke slått lag fra øvre halvdel av tabellen. Kommer fra tre strake seire, og er ubeseiret på de fem siste.

Må klare seg uten Nicki Bille Nielsen, men Alexander Søderlund ser ut til å ha truffet med formen, så savnet trenger ikke ikke bli all verden. Mikael Dorsin og Cristian Gamboa er usikre.

Vanskelig å plukke en vinner, og begge lever greit med poengdeling. 3,20 på at Rosenborg reiser hjem med ett poeng i bagasjen er et spennende tips denne søndagen.

Kommentarer til denne saken