Gå til sidens hovedinnhold

- Beinet hadde gått rett av uten leggskinn

Starts keeper Håkon Opdal var svært misfornøyd med dommer Dag Vidar Hafsaas i forkant av 3-2-scoringen til Vålerenga, mens Kjetil Rekdal mente det motsatte.

START – VÅLERENGA 2-3:

KRISTIANSAND (NETTAVISEN): Kampen bølget frem og tilbake. Helt frem til Vålerenga satte inn 3-2-målet. Innbytter Herman Stengel satte inn en retur.

Returen kom etter at en annen innbytter, Daniel Braaten, hadde kjempet seg forbi begge Start-stopperne og kastet seg inn i en duell med Håkon Opdal. Starts keeper følte seg meget snytt etter kampen.

- Braaten gjør en god jobb og er sterk, men han løper jo ned en spiller, rett og slett. I tillegg takler han sånn, da må det jo være frispark. Han treffer meg midt i skinnleggen. Hadde jeg ikke hatt leggskinn, hadde beinet gått rett av, forteller Opdal til pressen.

Målvakten får medhold fra sin trener Mons Ivar Mjelde.

- Han kommer jo inn med knottene i full fart. Det er farlig spill, sier Mjelde i retning mot Vålerengas trener Kjetil Rekdal og Dag Vidar Hafsaas i motsatt ende av mixed zone. Hafsaas forsvarer avgjørelsen:

- Men han er jo først på ballen, sier Hafsaas, som får frem en sterk reaksjon fra Mjelde:

-Det er han faen ikke, kommenterer Mjelde før han går ut på banen.

- Kommer først med tåa

Mannen bak Norges mest berømte spark på en ball velger å forsvare dommeravgjørelsen.

- Begge kommer jo inn i stor fart hver sin vei. Hva skal Daniel gjøre da? Skal han hoppe over og blåse i ballen da? undrer Rekdal seg, som står i et intervju med Nettavisen da Mjelde deler ut sin mening.

Rekdal velger å oppmuntre Hafsaas.

- Hold deg på den linja. Daniel kommer først inn med tåa. Han kan jo ikke hoppe vekk fra en duell, mener Rekdal.

- Coaching i verdensklasse

Matchvinner Stengel valgte å heller fokusere på gleden over å senke Start, slik han også gjorde da Oslo-laget slo sørlendingene i siste serierunde i fjor.

- Det er utrolig deilig. Start er blitt en drømmemotsander, så vi får håpe det fortsetter sånn når vi har de på Ullevaal, sier matchvinneren til Nettavisen.

Stengel har bare fått begynne en av VIFs første tre kamper, og legger ikke skjul på at han ønsker å starte kamper fremfor en jokerrolle. Likevel kan han ikke la være å skryte av Rekdal.

- Det er coaching i verdensklasse, mener han vel selv. Dette sier meg mye om bredden i troppen. Vi er sterke nå enn i fjor, fleiper midtbanespilleren.

Den samme beskrivelsen kommer fra Daniel Braaten, som i likhet med Stengel kom inn fra benken.

- Ja, det må kalles coaching i verdensklasse. Kjetil har jo vært med i gamet lenge, så det er vel ikke tilfeldig, gliser Braaten til Nettavisen.

- De fleiper bare

Rekdal ønsker ikke å fremheve seg selv, men smilte likevel når han ble konfrontert med spillernes dom over byttene hans.

- Det er vel noe de bare fleiper med. Men det er viktig at vi kriger inn en seier. Det var opplagt at Braaten skulle komme inn for Deshorn Brown, påstår Rekdal til Nettavisen.

Braaten ønsker selvfølgelig også å spille fra start fremfor å dukke opp i andre omgang.

- Det er klart man ikke vil ha en jokerrolle, men de to gutta på topp presterer bra, så vi må bare jobbe videre, meddeler Braaten til Nettavisen.

Lerkendal neste for Start

Kampen startet forrykende med Vålerenga-scoring allerede etter fire minutter. Ghayas Zahid tok seg forbi Rolf Daniel Vikstøl og sendte gjestene i ledelsen på mest elegante vis.

De kongeblå fra hovedstaden fortsatte å kjøre kampen og kunne økt ledelsen, før Start kjempet seg inn i kampen etter drøyt halvspilt omgang. På tampen av første omgang utlignet Espen Børufsen, som også hadde en gedigen sjanse like i forveien.

Etter hvilen var det Start som fikk en drømmestart på omgangen, da Børufsen sendte en ball i bakrommet som ikke Kjetil Wæhler klarte å håndtere. Matthias Vilhjalmsson takket for muligheten, og satte inn 2-1 til Start med sitt andre mål på to kamper.

Men Vålerenga ga ikke opp av den grunn. Tvert i mot.

Bare to minutter flikket banens store spiller Zahid sin spissmaker Deshorn Brown igjennom. Spissen satte ballen mellom beina på Håkon Opdal uten problemer, og lagene var like langt igjen. Siden vippet kampen mye frem og tilbake hvor begge lagene hadde sine muligheter.

Kampen fikk også en vinner da innbytter Herman Stengel snappet opp en retur og satte ballen i kassa. Start maktet ikke å svare. Dermed vant Vålerenga 3-2 og tok sin 15. seier i Kristiansand mot Start i eliteserien. Klanen kunne også mot slutten av kampen synge ”Enga på topp” med sin fulle rett.

I neste runde venter Rosenborg på Lerkendal på sørlendingene, mens VIF får besøk av Aalesund.

Kommentarer til denne saken