Gå til sidens hovedinnhold

Beklager at Klungland ble drept

MADRID/OSLO (TV 2 Nettavisen): David Aleksander Toska beklager at politimannen Arne Sigve Klungland ble drept under Nokas-ranet i Stavanger 5. april i fjor.

- Han erkjenner å ha deltatt i planlegging og utførelsen av Nokas-ranet. Han beklager det tragiske utfallet saken fikk og sier det har aldri vært en intensjon at menneskeliv skulle gå tapt, sier Toskas forsvarer Christine Hamborgstrøm til TV 2 Nyhetene.

Ifølge NRK sier Toska også at politiet åpnet ild først under det fatale ranet i Stavanger.

Hamborgstrøm møtte Toska i fengselet i Madrid tirsdag formiddag. Ifølge Hamborgstrøm har Toska lenge ønsket å tilstå sin medvirkning under Nokas-ranet.

- Han skrev derfor ned deler av forklaringen sin på pc. Dette ble skrevet ned før han ble pågrepet, sier Hamborgstrøm til TV 2.

- Slitsomt på rømmen
Toska ble pågrepet på en internettkafé i Malaga i Spania for en uke siden. Ifølge Hamborgstrøm føler han nå lettelse over å være tatt.

- Han synes det var slitsomt å være på rømmen, forklarer Hamborgstrøm til TV 2.

Rettssak i september
23 personer er nå siktet i forbindelse med Nokas-ranet. 19. september starter rettssaken i Stavanger. Den siste av de 23 er en 26 år gammel norsk statsborger bosatt i Stavanger. Han ble pågrepet mandag. Mannen er siktet for grovt ran eller medvirkning til grovt ran. Stavanger-politiet sier til TV 2 Nettavisen at det kan komme flere pågripelser.

- Det er stadig sider ved Nokas-saken som ligger i mørke, og det kan komme flere pågripelser, sier politiinspektør Bjørn Andersen i Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Motsetter seg utlevering
Sorenskriver Helge Bjørnstad sier ifølge NRK at Nokas-rettssaken vil gå sin gang selv om Toska nå har motsatt seg utlevering.

Christine Hamborgstrøm sier Toska har motsatt seg utlevering i samråd med sin spanske advokat.

- Dette fordi han ikke ønsker å utsette seg for tortur i form av fullstendig isolasjon i norske fengsler, sier Hamborgstrøm til TV 2.

Vil møte Toska
Norsk politi jobber nå for å få til et møte med Toska i Spania. Kanskje kan dette møtet finne sted allerede i morgen, onsdag, melder TV 2 Nyhetene.

- Det er et poeng å få Toska sin forklaring og få brakt på det rene hva tilståelsen inneholder, sier politiinspektør Bjørn Andersen ifølge TV 2.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken