Gå til sidens hovedinnhold

- Beklager, Emilie og Julie

Det var Coop som solgte laminatgulvet jentene ble syke av.

Torsdag kunne Nettavisen fortelle at søstrene Julie (2) og Emilie (4) ble syke etter at laminatgulvet ble lagt på barnerommet.

Har du opplevd allergiske reaksjoner eller blitt syk under mystiske omstendigheter? Ta kontakt med oss på vaktsjef@nettavisen.no

Laminatgulvet av merket Pergo ble kjøpt inn på familien Garnes' lokale Coop Byggmix. Stine Sporstøl Garnes (28) sier til Nettavisen at hun har forsøkt å få tak i informasjon fra sentralkontoret til Coop flere ganger, uten at hun har fått svar på sine spørsmål.

- Jeg har møtt holdninger som viser at folk tenker: «Det kan da ikke ha vært så ille». Det reagerer jeg på, sier tobarnsmoren.

Tar kritikken
Informasjonsdirektør i Coop Norge Vidar Ullenrød legger seg flat for kritikken.

- Det beklager vi. Her har ikke kunden fått god nok oppfølging, sier Ullenrød, som øyeblikkelig tok en telefon til leverandøren Pergo da han ble fortalt familien Garnes' historie.

- Det Pergo sier til oss, er at de er overrasket over at det skal ha vært slike reaksjoner på deres gulv. De har ikke hørt om noe tilsvarende før, sier Ullenrød.

- Erstatning
Han håper at familien har rester av materialene fra gulvet, slik at leverandøren kan teste det. Han varsler også at Pergo nå vil teste gulvene som selges gjennom Coop-kjeden.

- Vi kan ikke ha usikkerhet rundt produkter vi selger, så dette må gjennomføres, sier Ullenrød.

Hvis det finnes en sammenheng mellom stoffer i gulvet og at familien ble syk, vil Pergo ifølge informasjonsdirektøren gi familien en kompensasjon for dette.

- De vil naturligvis erstatte gulvet og legge et nytt, hvis det er ønskelig. Uansett vil de nok komme til en løsning, hvis det finnes en sammenheng, avslutter Vidar Ullenrød.

- Ble syke
I familien Garnes var minstejenta Julie (2) plaget med allergitendenser. Men da foreldrene byttet ut teppegulvet med billig laminat ble hun verre.

- Det surklet i brystet hennes, hun hostet og var konstant snørrete. I tillegg var hun generelt slapp og i ulage. Vi ante ikke hva det kunne være, merket bare at hun ble bedre når hun ikke sov på sitt eget rom, sier mamma Stine til Nettavisen.

Storesøster Emilie (4) fikk også problemer med pusten. Foreldrene Stine og Frank-Håkon (34) byttet soverom med døtrene i håp om at de skulle få det bedre. Da ble foreldrene selv syke.

- Vi hadde irriterte luftveier begge to, våknet med dundrende hodepine og mannen min begynte jevnlig å blø neseblod. Vi hadde aldri hatt slike problemer tidligere, sier Sporstøl Garnes.

Luftforsker Bjarne Malvik i Sintef bekrefter overfor Nettavisen at gulvet kan ha vært årsaken til familien Garnes' problemer, men påpeker samtidig at det ikke nødvendigvis var gulvet som var «synderen».