Hillary Clinton nekter å trekke seg fra Demokratenes nominasjonsprosess til tross for at hun i realiteten ikke har mulighet til å vinne.

Fredag forsøkte hun å forsvare sin rett til å fortsette i nominasjonsvalgene, som avsluttes 3. juni.

Fornærmet partiet
Men fremfor å høste støtte hos Demokratene, kom hun til skade for å fornærme hele Det demokratiske partiet ved å nevne drapet på Robert F. Kennedy, som at det skulle vært en fotnote.

- Min ektemann trakk seg ikke fra nominasjonen i 1992 før han vant nominasjonsvalgene i California i midten av juni, ikke sant? Og vi husker jo alle at Bobby Kennedy ble drept i juni i California. Så jeg skjønner det ikke, sa hun til avisen Sioux Falls Argus Leader.

Intensjonen til Clinton var å påpeke at dette ikke er første gang i historien at et nominasjonsvalg forsetter ut i junimåned.

(Artikkelen fortsetter under).

Men sammenligningen fikk flere Demokrater til å gå av skaftet og Barack Obama-leiren var raskt ute med å utstede en uttalelse angående den uheldige kommentaren.

- Senator Clintons uttalelse overfor Argus Leader var uheldig og hører ikke hjemme i denne valgkampen, lyder uttalelsen.

Unnskyldte seg
Dette førte til at Clinton gikk ut og unnskyldte seg for Kennedy-kommentaren.

- Tidligere i dag så snakket jeg om historien til Demokratenes nominasjonsvalg, og nevnte valgkampene til både min ektemann og senator Kennedy i henholdsvis 1992 og 1968. Og jeg henviste til dem for å poengtere at vi tidligere har hatt nominasjonsvalg som har vart ut i juni. Det er et historisk faktum, sa hun, melder CNN.

Clinton fortalte videre at hun nevnte Robert Kennedy fordi hun de siste dagene hadde vært så opptatt av senator Edward Kennedy. Edward Kennedy, som er lillebroren til John og Robert Kennedy, ble diagnostisert med en kreftsvulsts i hjernen tidligere denne uken.