Gå til sidens hovedinnhold

Beklager Riise-feil

Vårt Land kryper til korset og forsøker nå å få kontakt med John Arne Riise.

Som Nettavisen avslørte tirsdag, truer John Arne Riise Vårt Land med søksmål etter at avisen knyttet fotballstjernens navn til norske ungdommers dopbruk.

Avisen hadde tatt utgangspunkt i en avhandling av førsteamanuensis Ståle Pallesen, som hevdet at når fotballspillere drar av seg trøya og viser fram sine muskuløse kropper, bidrar det til at unge gutter får lyst til å dope seg.

Feilsitering
Pallesen nevnte aldri Riise i avhandlingen, men ble feilsitert i Vårt Land. I tillegg trykket avisen et bilde av Liverpool-spilleren i bar overkropp.

Før helgen tok sjefredaktør Helge Simonnes kontakt med Riises rådgiver Jan Kvalheim for å beklage saken.

- Vi hadde en rolig og fredlig samtale der jeg redegjorde for at forskeren var feilsitert og at han ikke hadde nevnt John Arne Riise ved navn, sier sjefredaktør Helge Simonnes til Nettavisen.

Venter på Riise
Simonnes har derimot ikke fått tak i Riise selv, til tross for at Kvalheim skal ha lovet å gi ham Riises kontaktinfo.

- Torsdag eller fredag forrige uke ba jeg om en mulighet til å få kontakt med Riise. Så langt jeg kan se, har jeg ikke mottatt noe.

Sjefredaktøren ønsker ikke å kommentere kritikken fra Riise eller hvordan Vårt Land vil håndtere et eventuelt søksmål fra 26-åringen.

- Riise må ha anledning til å uttale seg om saken, og jeg setter pris på om han tar kontakt. Men jeg ønsker ikke å diskutere saken med Riise via media, understreker Simonnes, som ikke angrer på at Riise ble brukt i artikkelen.

- At Vårt Land bruker en eksemplifisering kan ikke være galt. Men det ble en belastning for Riise at forskeren ble feilsitert. Vi skulle heller ikke hatt en ensidig fokusering på Riise, men trukket frem flere som er i samme situasjon, avslutter Simonnes.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis