Gå til sidens hovedinnhold

Bekreftet: Benteke er klar for Liverpool

Blir klubbens nest dyreste spiller gjennom tidene.

Den belgiske spissen Christian Benteke er klar for Liverpool. Overgangen bekreftes av klubbene. Prisen skal være på 32,5 millioner pund.

Dette tilsvarer rundt 412 millioner norske kroner.

Belgieren er strålende fornøyd med å bli Liverpool-spiller.

- Jeg er veldig glad for å være her og jeg ønsker å takke eierne, Ian Ayre og selvfølgelig manageren for jobben de har gjort for å få meg hit, sier Benteke til Liverpools hjemmeside.

Spissen avslører at en samtale med manager Brendan Rodgers fikk mye å si for hans avgjørelse om å signere for Merseyside-klubben.

- Jeg tror at Liverpool er riktig klubb for meg fordi jeg hadde en god samtale med manageren og jeg har lyst til å være en del av dette prosjektet, forklarer belgieren.

- Jeg har kommet hit for å vinne trofeer og å nå noen store mål med dette laget, sier spissen.

Benteke har blitt koblet med en overgang til Liverpool siden mai og den siste tiden ble det mer og mer klart at han ville slutte seg til klubben.

Nest dyrest
24-åringen hadde en utkjøpsklausul i kontrakten og selv om Liverpool helst ville betale mindre enn den for spissen, gjorde Aston Villa det klart at de ikke ville akseptere noe mindre enn 32,5 millioner pund.

Benteke blir dermed Liverpools nest dyreste spiller i historien. Kun Andy Carroll, som kostet 35 millioner pund i 2011, er dyrere enn belgieren.

Spissen kom til Premier League og Aston Villa i 2012 fra Genk. Klubben fra Birmingham betalte rundt sju millioner pund for ham den gang.

Han har også spilt for Standard Liege, Kortrijk og Mechelen på lån.

Kraftkaren ble en umiddelbar suksess etter overgangen til engelsk fotball, og dunket inn 19 ligamål allerede i sin første Premier League-sesong.

Akillesskade
Allerede sommeren 2013 ønsket belgieren seg bort fra Aston Villa og la inn en søknad om å bli solgt, men etter samtaler med daværende manager Paul Lambert, ombestemte han seg og signerte en ny avtale.

Da ble klausulen på 32,5 millioner pund og forhandlet fram.

2013/14-sesongen endte imidlertid mørkt for Benteke, som røk akillesen i april 2014 og ble dermed borte fra fotballen hele 165 dager.

Mange har kritisert spilleren for å være skadeutsatt, men historikken viser at Benteke kun har vært skadet fire ganger etter at han kom til Premier League. Det lengste han har vært ute i et strekk, utenom den uheldige skaden i 2014, er 29 dager i september og oktober 2013.

Totalt har spilleren lagd 49 mål på 100 kamper for Aston Villa og i ligaen står han med 42 mål på 88 kamper. Snittet i ligaen er 0,4 mål per kamp.

Benteke blir Liverpools sjuende signering denne sommeren, Fra før har James Milner, Danny Ings, Adam Bogdan, Joe Gomez, Roberto Firmino og Nathaniel Clyne sluttet seg til Merseyside-klubben i sommer.

Bentekes landsmann og landslagskollega, Divock Origi, har også kommet til Liverpool i sommer, selv om han ble signert sommeren 2014.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken