NEW YORK (Nettavisen): Den amerikanske valgkampen er i ferd med å bli enda mer spennende. Hillary Clinton har rett nok nominasjonen fra det demokratiske partiet i sin hule hånd, men på republikansk side er det helt åpent hvem som blir nominert.

I september hadde Donald Trump støtte fra over 30 prosent av de republikanske velgerne i flere nasjonale meningsmålinger. På det meste var eiendomsmagnaten oppe i 33 prosent.

Nå har pila snudd. Nå peker den nedover.

I en ny måling publisert av NBC og Wall Street Journal, er Trump nede i 23 prosent, mens Ben Carson har gått forbi og støttes av hele 29 prosent.

- Ben Carson fortsetter å stige på målingene, til Donald Trumps misnøye. Outsiderne gjør det med andre ord fortsatt bra i det rekordstore feltet, sier redaktør Are Tågvold Flaten i amerikanskpolitikk.no til Nettavisen.

Støtten til Carson har eksplodert de siste ukene. Den tidligere kirurgen scorer sju prosent bedre nå enn for bare to uker siden, og ti prosent bedre enn for en måned siden.

Tallene hans har faktisk tredoblet seg siden juli, og Carson er dessuten den første republikanske kandidaten som scorer over 50 prosent når man slår sammen velgernes første- og annetvalg.

I et intervju med ABC går Trump forutsigbart nok til angrep på Carson, som ifølge Trump ikke har den nødvendige erfaringen for presidentvervet.

- Det er ikke hans greie. Han har ikke det temperamentet som skal til. Ben har rett og slett ikke nok erfaring, sier Trump til Good Morning America.

Det ser akkurat nå ut til å være bare to kandidater med i løpet, ettersom Marco Rubio, Ted Cruz og Jeb Bush ligger på henholdsvis 11, 10 og 8 prosent, men dette kan forandre seg.

- De kommende debattene vil forme feltet ytterligere, men det er fortsatt lenge til de første stemmene telles i denne nominasjonskampen. Det er fortsatt helt åpent, sier Tågvold Flaten til Nettavisen.

I demokratenes leir har Hillary Clinton økt kraftig og støttes nå av 62 prosent mot Bernie Sanders' 31 prosent.