Gå til sidens hovedinnhold

Bendtner må ut med 850.000

Dansken hadde 1,75 i promille da han ble tatt for fyllekjøring.

Nicklas Bendtner må betale snaut 850.000 kroner i bot etter fyllekjøringen sist helg.

Han hadde solide 1,75 i promille da han rattet bilen mot kjøreretningen natt til søndag.

Tirsdag falt dommen i København etter rask behandling. Hele seansen tok 50 minutter.

- Jeg er utrolig lei meg over min handling. Jeg kan trygt si at dette er den verste dagen i mitt liv. Jeg kan ikke beskrive det jeg går igjennom, og jeg er ikke interessert i å dra det ut. Vi er alle mennesker og gjør alle feil, men kan si at det ikke kommer til å skje igjen, sa Bendtner etter at dommen var falt og han hadde akseptert den.

Fotballspilleren mister også retten til å kjøre bil og motorsykkel i tre år. Bendtner startet drikkingen på kvelden lørdag rundt kl. 18.30 Det ble mye vin og øl før han satte seg i bilen med kurs mot en ny bar 100 meter unna.

- Jeg tok en venstresving, og der står politiet. Jeg ser også at det er en enveiskjørt gate. Det var jeg ikke klar over, sa Bendtner i retten.

Stort konsum
- Vi må nok opp i en rekke alkoholenheter fordi han er en stor kar. Dette er ikke snakk om et lite inntak. Det er klart at man ikke burde sette seg bak rattet, sier Morten Grønbæk ved det danske folkehelseinstituttet.

Bendtner har via Twitter hevdet at han ikke hadde drukket mye før hendelsen der han ble tatt av politiet. Fotballspilleren hadde heller ikke gyldig førerkort.

Ugyldig
Ifølge Bendtner var han ikke klar over at førerkortet var gammelt og utgått på dato.

- Det hadde jeg ingen anelse om. Jeg brukte førerkortet så sent som for to år siden. Jeg hadde ikke tenkt noe på det, sa han.

Den danske spissen er eid av Arsenal, men utleid til Juventus. Etter promillekjøringen ble han umiddelbart ilagt et halvt år utelukkelse på det danske landslaget.

Han går dermed glipp av viktige kamper i VM-kvalifiseringen. (©NTB)

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', '4CEF66AA7BE0471AB1E7671CB294D574', '1sd80e1hd2c5c1v98t8azd81a9', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-1sd80e1hd2c5c1v98t8azd81a9', 'eplayer14');
Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken