Gå til sidens hovedinnhold

Bendtner sentral i Arsenal-drama

Dansken gjorde comeback for londonklubben.

WBA - ARSENAL 1-1 (4-5 e. str.):

Arsenal har fått en god start på sesongen og topper tabellen i Premier League etter fem runder. Londonklubben har kapret 12 poeng så langt.

Det er imidlertid langt fra tabelltopp i september til ligagull, og fansen håper nok på flere muligheter til et trofé denne sesongen enn kun ligaen.

Arsenal har ikke hentet hjem sølvtøy siden 2006 og selv et ligacupgull høres nok fristende ut nå. Onsdag tok klubben et steg videre mot det trofeet.

Det ble imidlertid dramatisk borte mot West Bromwich Albion, og det hele måtte avgjøres på straffespark. Der ble WBAs Morgan Amalfitano syndebukken.

20 år siden sist
Han bommet på sin straffe og dermed kunne Nacho Monreal sikre seieren for Arsenal. Gjestenes Serge Gnabry og vertenes Craig Dawson misset også fra krittet.

Dette betyr at londonklubben igjen er klare for 4. runde av ligacupen. Arsène Wengers menn har tatt seg videre til dette stadiet av turneringen de siste elleve årene.

«The Gunners» har imidlertid kun vunnet ligacupen to ganger i historien og sist klubben gikk til topps var i 1993. Det er med andre ord 20 år siden forrige triumf.

Veien videre blir likevel ikke lett. I neste runde venter Chelsea på Emirates for Nord-London-klubben.

Arsenal tok ledelsen ved den lovende unggutten Thomas Eisfeld i det 61. minutt. Utskjelte Nicklas Bendtner var nest sist på ballen.

Mange unggutter
Dansken spilte sin første kamp for Arsenal på rundt to år, og gjorde seg ikke bort i comebacket.

Spissen var også blant de som satte sin straffe i mål under straffesparkkonkurransen. Det til massiv pipekonsert fra WBA-supporterne.

Gjestene stilte med en blanding av ungdom og rutine. Unggutter som Eisfeld, Serge Gnabry, Isaac Hayden, Ryo Miyaichi, Hector Bellerin, Kristoffer Olsson og Chuba Akpom fikk spilletid.

Ledelsen skulle imidlertid bli kortvarig for gjestene. I det 71. minutt sørget West Bromwich-nykommer Saido Berahino for at lagene igjen var like langt.

Ingen klarte å avgjøre i løpet av de siste 20 minuttene og dermed ble det ekstraomganger, også de målløse. Dermed måtte det hele avgjøres på straffespark.

Flere resultater ligacupen:
Manchester United - Liverpool 1-0
Birmingham - Swansea 3-1
Newcastle - Leeds 2-0
Tranmere - Stoke 0-2

Slik spilles 4. runde:
Tottenham - Hull
Newcastle - Manchester City
Burnley - West Ham
Arsenal - Chelsea
Birmingham - Stoke
Manchester United - Norwich

Kommentarer til denne saken