Teaterelskere i London ble servert en overraskende sterk tale fra Benedict Cumberbatch etter fredagens forestilling av «Hamlet» i London, melder NBC News.

Den oscarnominerte skuespilleren kom med krass kritikk mot de britiske myndighetene for ikke å gjøre nok for å hjelpe flyktningene fra Syria.

- Han sto foran på scenen og gestikulerte for å få taushet i salen. Så gikk han inn i en vidunderlig monolog om syriske flyktninger, om at de er fedre, mødre, døtre og sønner, akkurat som oss, forteller Charlotte Fletcher (25) til NBC News.

Storbritannia har planer om å ta imot 20.000 flyktninger over de neste fem årene, et antall som mange opposisjonspolitikere mener er altfor lavt.

- Han ropte «Til helvete med politikerne!». Det var et flott øyeblikk. Han var veldig følelsesladd og snakket fra hjertet. Det var herlig å se en skuespiller være så engasjert og ekte, sier Fletcher.

Både Charlotte Fletcher og en annen tilskuer som NBC News snakket med, forteller at publikum i salen responderte med kraftig applaus etter at Benedict Cumberbatch var ferdig med talen.

Skuespilleren har gikk slike taler etter hver forestilling av Hamlet i høst, for å samle inn penger til å hjelpe de syriske flyktningene gjennom veldedighetsorganisasjonen «Save the Children».

- Dere må forstå at ingen foreldre plasserer sine barn i en båt dersom vannet ikke er et tryggere sted å være enn der de er, sier Cumberbatch i en tale som ble videofilmet og postet på YouTube.

Det er 4,1 millioner syriske flyktninger, ifølge tallene til FN, som sist ble oppdatert 19. oktober. NBS News melder at mer enn 700.000 har ankommet Europa siden januar, og minst 3300 har druknet i Middelhavet i et forsøk på å flykte til Europa.

Norske myndigheter anslår at det vil komme 33.000 asylsøkere til Norge i 2016.