Gå til sidens hovedinnhold

Benekter popstjernedrap

Milliardær og toppolitiker nekter for å ha hyret leiemorder.

28. juli ble den libanesiske popstjernen og skuespilleren Suzanne Tamim funnet drept i sin luksusleilighet i Dubai. Morderen hadde da skåret over halsen hennes.

Benekter drapsbestilling
Milliardær og medlem av det egyptiske parlament for presidenten Hosni Mubaraks parti, Heshaam Talaat Moustafa, ble i september offisielt siktet for å ha bestilt drapet på Tamim.

Han står nå for egyptisk rett anklaget for å ha betalt den pensjonerte politimannen Mohsen Sukkari 13 millioner kroner for å drepe Tamim.

Moustafa benekter imidlertid dette.

- Jeg har ikke hyret Sukkari, og drepte ikke Suzanne. Jeg ber om guds beskyttelse. Han er min beste advokat, sa Moustafa i retten

Fikk halsen skåret over
Den tidligere politimannen, Sukkari, ble pågrepet kort tid etter drapet. Han hadde fulgt etter Tamim da hun reiste fra London til Dubai, og han skaffet seg tilgang til leiligheten hennes ved å hevde at han kom med brev fra Tamims utleier.

- Han stakk så en kniv i henne og skar over hennes hovedpulsårer og strupe. lyder den offisielle siktelsen mot den tidligere politimannen

Sukkari har tilstått å ha drept Tamim på vegne av Moustafa.

Kjærlighetsforhold
Ifølge arabiske aviser skal Tamim ha hatt en kjærlighetsforhold til Moustafa. Politikeren er gift og far til tre barn.

Tamim hadde hatt en kometkarriere etter at hun vant den libanesiske versjonen av Idol.

Libanesisk musikk er enormt populær i den arabiske verden, og Tamim har siden Idol-seieren vært en av de største stjernene i sjangeren.

Hodes sjelden ansvarlig
Moustafa er personlig venn med Egypts president Hosni Mubarak. Menn av hans holdes sjelden ansvarlig for sine handlinger, og egyptiske medier har blitt nektet å rapportere om saken. Takket være enormt press fra myndighetene i Dubai blir har milliardæren likevel blitt stilt for retten.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken