Gå til sidens hovedinnhold

Benitez hyller ungguttene

Albert Rieras drømmetreff sikret gruppeseier for Liverpool. Men det var Lucas og David N’Gog som fikk mest skryt av sjefen.

PSV - LIVERPOOL 1-3:

Mange Liverpool-supportere klødde seg trolig i hode da Rafael Benitez hentet forholdsvis ukjente Albert Riera fra Espanyol til Anfield i sommer for rundt 80 millioner kroner. Nesen ble nok ekstra rynket da de også kunne lese at den spanske vingen i 2006 hadde hatt et forholdsvis mislykket opphold i en annen englesk klubb, Manchester City.

Men som så ofte i fotball ble frustrasjon fort snudd til glede. Riera har nemlig gjort sine saker svært bra i Liverpool så langt denne sesongen, og i tirsdagens mesterligakamp mot PSV, viste han igjen klasse.

Les alt om tirsdagens mesterligakamper!

Mot nederlenderne varetet han nemlig opp med et praktmål etter 68 minutters spill. Et langskudd fra nesten 30 meter, som han dundret opp i hjørnet, utakbart for Andreas Isaksson i vertenes mål.

I tillegg til Riera, var også Ryan Babel og David N’Gog på pletten for gjestene, og da hjalp det svært lite at Danko Lazovic hadde sendt hjemmelaget i føringen etter en drøy halvtime.

Resultatet betyr at Liverpool vant gruppe D, med 14 poeng. PSV på sin side kom helt sist. I gruppens andre kamp, mellom Marseille og Atletico Madrid, endte det 0-0. Sistnevnte ble nummer to i gruppen.

Hyllet ungguttene
Liverpool-manager Rafael Benitez var svært fornøyd med at laget hans sikret gruppeseieren borte mot PSV tirsdag, og trakk spesielt fram ungguttenes innsats som ekstra positivt.

- Vi ville virkelig vinne denne kampen, slik at vi kunne få best mulig utgangspunkt i neste runde. Og det er utrolig mye positivt å trekke fram fra denne oppvisningen, sier Benitez ifølge sportinglife.com.

- Vi fikk muligheten til å bruke tre unge spillere, og to av disse leverte helt glimrende. Både Lucas og David N’Gog spilte en utmerket kamp.

- Vi kan nesten alltid skryte av folk som Alvaro Arbeloa, Jamie Carragher og Daniel Agger, men i dag kan vi si det samme om ungguttene, og flere av rotasjonsspillerne, avslutter spanjolen.

Feiret med smokk
Førsteomgangen på Phillips Stadion blir nok ikke husket som noe fyrverkeri av dimensjoner, til tross for at begge lagene etter hvert klarte å finne nettmaskene.

Hjemmelaget fikk utelling først. Liverpools Javier Mascherano klarerte ballen rett i kroppen på en motspiller, og etter litt klabb og babb, havnet den til slutt ute hos Danko Lazovic.

Den serbiske spissen fikk god tid, og satte ballen sikkert under Liverpool-målvakt Diego Cavalieri, som ikke kom skikkelig ut. For å feire, dro Lazovic opp en smokk, og smattet i vei. Uefacup-drømmen levde for PSV.

Men på overtid i omgangen svarte gjestene fra Beatles-byen. Lucas Leiva slo et frispark inn fra høyre, og fant hodet til Ryan Babel. Den nederlandske vingen raget høyest, og headet ballen inn nede ved lengste stolpe. Dermed sto det uavgjort til hvilen.

Supertreff av Riera
Om førsteomgangen var av det litt forsiktige slaget fra Liverpools side, løsnet det for alvor etter pause. Etter 68 minutters spill fikk Albert Riera æren av å sende engelskmennene i ledelsen.

Og målet var som tidligere nevnt en skikkelig perle. Spanjolen fikk ballen på rundt 30 meters hold, vendte opp, og banket ballen opp i hjørnet. Et fantastisk mål av Liverpools sommerkjøp.

Spikeren i PSV-kista ble besørget av en annen nyervervelse, nemlig franske David N’Gog.

Robbie Keane viste for en gangs skyld klasse, da han spilte igjennom til spissmakkeren. N’Gog løp fra alle motstanderne og satte ballen sikkert under Andreas Isaksson i vertenes mål. Kampen var avgjort.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken