Gå til sidens hovedinnhold

Benitez vil ha mer makt

Ny uenighet med klubbens eiere.

Rafael Benitez kontrakt på Anfield utløper etter inneværende sesong. Klubbens amerikanske eiere, Tom Hicks og George Gillett, har ikke kommet til enighet med spanjolen om ny kontrakt. Hovedårsaken er at Benitez ønsker mer makt på Anfield.

Ansvar for overganger
Et av hovedpunktene til Benitez er hans ønske om hundre prosent kontroll over alle overganger i klubben. Til nå har både klubbens amerikanske eiere, samt daglig leder Rick Parry, vært involvert i alle overganger til og fra klubben. Dette vil spanjolen nå ha en endring på. En av hovedgrunnene er at den planlagte overgangen til Gareth Barry i fjor sommer gikk i vasken. Rafa ønsker ikke en gjentakelse av dette, og setter nå hardt mot hardt i forhandlingene om ny kontrakt.

Et annet krav fra Benitez, er at han vil ha mer innflytelse i klubbens yngre rekker.

Kontraktsforhandlinger strandet
Allerede i desember i fjor var den spanske managerens agent Manuel Garcia Quilon, i forhandlinger med lagets eiere om ny kontrakt. De kom til enighet om de personlige betingelsene, som i utgangspunktet innebærer en forlengelse av kontrakten med fire og et halvt år. Kontraktsforhandlingene ble satt på vent grunnet Liverpool-sjefens sykdom i desember. Spanjolen ble satt ut av spill grunnet nyrestein, men er nå tilbake i manesjen.

Benitez bruker tiden som Valencia-manager som et godt argument. I Valencia hadde spanjolen mer makt, før han i 2004 tok over Liverpool.

Overskygget av egne utspill
Sist fredag erkjente Benitez at forhandlingene hadde nådd en blindgate, noe som senere ble overskygget av spanjolens utblåsning mot Sir Alex Ferguson.

- Jeg pratet med agenten min i dag tidlig, og han hadde lite nytt å meddele, uttalte Benitez fredag morgen. Jeg vil ikke snakke mer om dette. Agenten min kan si noe, det er han som er ansvarlig for dette.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken