Italieneren Daniele Bennati gikk tirsdag helt til topps på den fjerde etappen av sykkelrittet Vuelta a Espana. Liquigas-rytteren, som allerede syklet i den gule ledertrøya, beholder dermed sammenlagtledelsen i rittet.

På den 170 kilometer lange etappen mellom Cordoba og Puertollano spurtet Bennati i mål foran belgiske Tom Boonen, mens spanieren Koldo Fernandez de Larrea kapret tredjeplassen.

- Lagkameratene mine gjorde en strålende jobb med å hjelpe meg fram til mål. På dette laget er det virkelig en for alle og alle for en. Jeg fikk en liten luke med 800 meter igjen og da ga jeg jernet helt fram til målstreken, sier Bennati ifølge Reuters.

Tre kilometer før mål var imidlertid flere ryttere, blant andre Tour de France-vinneren Carlos Sastre, innblandet i en velt.

- Jeg fikk ikke med meg velten og det gjorde at jeg kunne konsentrere meg hundre prosent om å spurte slik jeg ønsket, sier italieneren.

Den eneste norske deltakeren, Gabriel Rasch, hadde en rolig dag på jobben og endte til slutt på en 97. plass, 56 sekunder bak vinneren. Se den fullstendige resultatlisten her.

Bennati leder altså rittet sammenlagt, mens Boonen følger på andreplass, 22 sekunder bak. Hjemmefavoritten Alejandro Valverde følger på tredjeplass, 48 sekunder bak lederen.

Vuelta a Espana, eller Spania rundt som rittet også kalles, avsluttes 21. september i Madrid.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).